Багатьом людям цей внутрішній голос заважає займатися сексом. Вони починають думати про себе, про партнера, про те, як все жахливо, вважають, що роблять все неправильно.

Читайте також: Які дотики дозволяють маніпулювати чоловіком

Зрозуміло, секс перестає бути задоволенням, порушується зв'язок з партнером. Експерти Cosmo розповіли, як можна впоратися із самокритикою у сексі.

1. Напиши всі погані думки

Запиши на аркуші всі негативні думки, які пов'язані з твоєю сексуальністю. Твоє тіло, вміння, партнер, сам секс − що завгодно. Викладай все від третьої особи: "Вона погано рухається в ліжку" − ніби це хтось сказав.

2. Не піддавайся впливу

Якщо тривожні думки виникають часто, до них звикаєш та вважаєш критичною думкою з боку. Наприклад, якщо при виконанні попереднього пункту ти дійшла до фрази "Хороші дівчатка не люблять секс", це цілком могла сказати твоя мама багато років тому. Багато думок формуються в минулому і мають вплив на сьогодення.

Читайте також: Даша Астаф'єва назвала своє головне табу в сексі

3. Відповідай на атаки

Спробуй поговорити сама із собою. На слова "Ти дивна" відповідай: "Я дивна, коли слухаю цю дурницю, а взагалі я прекрасна людина".

4. З'ясуй своє ставлення до сексу

Постарайся не спиратися на думку внутрішнього критика. Подумай, що тобі дійсно подобається в сексі. Згадай всі приємні моменти й що це означає − радіти.

5. Поговори з партнером

У хороших стосунках є місце і для таких історій. Поскаржся, як внутрішній голос заважає твоїй сексуальності. Розповідаючи йому про свої почуття, ти допомагаєш партнеру краще пізнати себе і зрозуміти, як і чому ти поводишся саме так. Надалі намагайся звертати увагу на свої відчуття, а не на те, що нашіптує тобі критик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook