Шум являє потенційну небезпеку для здоров'я мільйонів людей.

Читайте також: Геть совок: Супрун вирішила "перебудувати" медустанови

Всесвітня організація охорони здоров'я ООН представила доповідь, згідно з якої, шумове забруднення призводить до втрати слуху, стресу, безсонні, а також погіршення здоров'я серця і артеріального тиску, пише Daily Mail. 

Найбільшу небезпеку представляє шум дорожнього руху в міській межі. Експерти також проаналізували п'ять інших джерел: залізні дороги, авіацію, вітряні турбіни, навушників та музичних виступів.

"Шумове забруднення в наших містах зростає і шкодить життю багатьох європейських громадян. Наприклад, представляє ризик для здоров'я, зокрема сприяє розвитку серцево-судинних захворювань", − заявила регіональний директор ВООЗ по Європі і доктор Жессанна Якаб (Zsuzsanna Jakab).

За словами представників ВООЗ, необхідно впливати на різні джерела шуму: від рокоту автомобілів до нічних клубів і концертів. 

Читайте також: 5 міфів про першу допомогу, у які вірять українці

Для цього Всесвітня організація охорони здоров'я розробила нові принципи, що визначають рівні шкідливого впливу шуму, який необхідно дотримуватися, щоб звести до мінімуму несприятливі наслідки для здоров'я.

"Вони націлені на підтримку політики охорони громадського здоров'я, яка захистить співтовариства від несприятливого впливу шуму, а також стимулює подальші дослідження впливу різних видів шуму на здоров'я", − заявив професор Інституту профілактичної медицини ім. Вольфсона королеви Марії Стівен Стансфельд (Stephen Stansfeld), який очолював розробку цих принципів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter