Єпископ Дубенський, вікарій Рівненської єпархії УПЦ МП Пимен відмовився брати участь у спільній молитві за мир і з представниками всіх конфесій, зокрема, Православної церкви України.

Про це провідомляє Рівне вечірнє.

Як зазначається, священник демонстративно залишив приміщення Рівненської ОДА, у якій 12 березня зібралися інші служителі церков. Свої дії він пояснив  "щоб не порушувати 10 Апостольське правило".

У Рівнеській ОДА в той час відбулася зустріч усіх очільників церков області для обговорення можливості проведення богослужінь в умовах карантину.

"Нас просили утриматись від масових заходів – не проводити масштабних Хресних ходів чи молебнів за участю великої кількості людей, розповідати про можливі загрози поширення вірусу", – заявив Пимен.

Читайте також: "З іконами на коронавірус": представники Московського патріархату під час хресної ходи не пропустили "швидку" (фото/відео)

Згодом один із очільників протестантської церкви запропонував спільно помолитись за мир і здоров‘я українського народу. Під час молитви були присутні представники протестантських церков та Православної церкви України, але Пімен відмовився.

"Я змушений був покинути залу ОДА в цей момент, адже беручи участь у цій молитві, я б порушив 10 Апостольське правило, яке наголошує : "Якщо хто помолиться з відлученими від спілкування церковного, навіть у домі, сам буде відлучений", – пояснив він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook