Луцька підприємиця влаштувала у себе в магазині трудове рабство. Інна Вільчинська винаймала працівників на роботу, а згодом заявляла, що в магазині недостача і не платила зароблених грошей. Між тим продавцям приходилося працювати більше, як по 15 годин – з 7-ї ранку до 22 години. Відтак працювали по тижнях по дві людини на зміну. Троє працівниць з чотирьох були неофіційно оформлені. Продавчині звернулися до журналістів в Управління Держпраці Волині і до Центру безоплатної вторинної правової допомоги.

Читайте також: Бидлувата луцька "бізнесменша" заплатить 112 тисяч гривень штрафу за неоформлену працівницю

Про історію, яка трапилася в продуктовому магазинчику "Бруклі", що знаходиться на вулиці Польова, 1 в районі Цукрового гуде увесь Фейсбук. Сотні перепостів та коментарів. У цьому магазинчику працювало 4 продавців. Троє дівчат прийшли сюди з біржі зайнятості. В магазині одразу були проблеми, бо як повідомили власники, колишній колектив нібито зробив недостачу на 60 тисяч гривень і їм довелося набирати новий персонал.

Перший місяць працювали по договору, згодом власниця магазину Інна Вільчинська попросила продавчинь звільнитися і працювати у неї неофіційно. Останню зарплату вона дівчатам виплачувати не захотіла, аргументувавши це тим, що є недостача.

За 15 годин робочого дня продавцям платили по 6 тисяч гривень. Але схоже на думку власниці і цього забагато. До слова, так складалися обставини, що ревізії Інна Вільчинська робила самотужки без продавців. Доказом недостачі було лише її слово.

З доводами власниці про те, що дівчата мають перекрити недостачу з власних зарплат, продавці не погодилися і запропонували дослідити по відеокамерах чи бува у магазині не завівся злодій. Але ж ні, цього чомусь не зробили. Згодом до розбірок долучився чоловік Інни Вільчинської, який за допомогою матюків пояснив працівницям, що з ними може трапитися, якщо вони не заспокояться.

Проте ця дівчина таки ризикнула не послухатися його і все таки пішла відстоювати свої права. Вона звернулася до Управління Держапраці у Волинській області і до Центру надання Вторинної правової допомоги. У центрі їй уже запропонували адвоката. Директор Центру Ольга Кудрицька перш за все радить наполягати на офіційному працевлаштуванні, але якщо вже сталася подібна ситуація розповіла як потрібно діяти далі.

Тепер продавцям, які хочуть повернути свою зарплату потрібно йти до суду доводити, що вони там працювали. Між тим в інтернеті з’явилися відгуки про те, що в цьому магазині така ситуація не перша. Озвалися навіть інші працівники цього магазину, які теж пішли з крамниці без зарплати. Більше того, розповідають, що одна з колишніх працівниць не лише попрацювала на благо підприємиці, але й принесла більше 10 тисяч гривень з дому до каси.

Читайте також: "Ти ох**ла?" – у Луцьку бізнесвумен привселюдно принизила свою працівницю і погрожувала тій розправою

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook