Очільник Волинської обласної ради Ігор Палиця поділився своїм баченням надання УПЦ Томосу про автокефалію та втручання у це політичних сил.

Читайте також: Волинський екс-нардеп, який кликав на допомогу Путіна, закликав відкласти Томос УПЦ

Про це він розповів у програмі "Відкрита влада" під час прямого ефіру та ТРК "Аверс" 26 вересня.

"Так, я за Томос, Україні це потрібно. Але настільки уже багато політики у цій справі, що я навіть не уявляю, що буде після того, як Україна отримає його. Настільки політики нагріли це питання.

Недай Бог, щоб політики вмішувались у справи церкви після отримання Томосу. Як тільки це станеться (політики втрутяться до церкви) – це буде жах для України. Усі найстрашніші проблеми для країні починаються саме із релігійних питань. 

Читайте також: "Україна отримає томос 9-11 жовтня", – Філарет

Так, ми не повинні залежати від Росії, але не потрібно політики в цьому питанні. Сідайте за столи, переговорів, створюйте релігійні комісії, але тільки не вплутуйте у церковні справи політику. 

Люди, які займаються цим питанням на вищому рівні просто піаряться. Вони не думають, що буде дальше коли все це станеться. Я переконаний, що на Волині все залишиться мирно, бо ми збережемо толерантність, а що буде в Україні я не знаю", – сказав Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter