15-річного сина загиблого на сході України учасника АТО водій маршрутки виставив з автобуса. Дмитро Гулюк придбав так званий нульовий квиток на маршрут Шацьк-Луцьк, однак не зміг за ним проїхати. На таку поведінку водія відреагували атовці, чоловіки зібралися та пішли на бесіду до перевізника. Про це йдетьсяу сюжеті телеканалу Аверс.

Пост матері 15-річного Дмитра Гулюка викликав резонанс у соцмережі,майже дві сотні коментарів не залишили ситуацію без уваги. Юлія Гулюк розповіла, що її син повертався із навчання у військовому ліцеї Луцька на вихідні. Хлопець має дві пільгові категорії6 він син загиблого в АТО, а також дитина з багатодітної сімї, проте, з розповіді матері стає відомо, що юнака з придбаним «нульовим» квитком водій виставив на вулицю у грубій формі. Атовці вирішили поспілкуватися з водієм та прийшли на автостанцію, після діалогу взялися за проблему глобально: сформували вимоги до влади і відправилися до облдержадміністрації.

Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка під час зустрічі зазначив, що хлопець придбав квиток за пільгою дитини з багатодітної сім’ї, а цю пільгу водіям не відшкодовують, таке рішення прийняли в парламенті. Чиновник пояснив, що безкоштовно можуть їздити лише перша категорія інвалідів, члени сімей загиблих і воїни АТО.

Атовці пояснюють, що ситуація з Дмитром Гулюком непоодинока, хоча в Україні питання проїзду пільговиків повністю закрите, порозуміння хочуть досягти і на Волині, адже чи не кожен атовець має свій, прикрий досвід спілкування з водіями маршруток.

Атовці обурилися тим, що до них на зустріч не прийшов губернатор Волині Володимир Гунчик, сам же посадовець вибачився перед сім’єю загиблого натовця на власній сторінці у Facebook. Всі учасники діалогу зійшлися на тому, що насамперед потрібно врегулювати законодавство.