Космічна зйомка зафіксувала зміщення арок Керченського мосту.

Читайте також: Росія закрила Керченську протоку для України

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на сторінці у Facebook, передає УНН.

"Незаконно побудований Російською Федерацією Керченський міст – зміщується (результати космічної зйомки). Такі висновки зроблені на основі інтерферометричного методу обробки даних космічних знімків зроблених зі сторони тимчасово окупованого Кримського півострову, та острова Тузли", – повідомили у міністерстві.

Як розповіли у МінТОТ, зафіксовано декілька критичних ділянок, де відбуваються процеси зміщення.

Зокрема, за їхніми даними, у районі штучного насипу з боку Кримського півострова відмічаються об’єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття).

У центральній частині мосту, зазначили у відомстві, відмічається підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 міліметрів на рік, але арка автомобільного сполучення просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік.

Читайте також: У Керчі обвалилась частина Кримського мосту (відео)

Крім того, зауважили у МінТОТ, на території острова Тузла частина коси просідає зі швидкістю від 10 до 90 міліметрів на рік, а об’єкти поруч з ділянкою мосту просідають зі швидкістю до 83 міліметрів на рік.

Такі зміщення арок Керченського мосту, як зазначили у МінТОТ, з посиланням експертів, свідчать про нестабільність морського дна у місцях встановлення опор та мають негативний вплив на акваторію Чорного моря, можуть нести загрози життю і здоров’ю людей. При цьому, додали у міністерстві, складні погодні умови особливо у зимовий період в сейсмічно нестабільному районі можуть посилити дестабілізуючі фактори впливу на стійкість Керченського мосту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter