Між луцьким підприємцем Ігорем Дильовим та депутатом Олександром Козлюком виникла суперечка стосовно того, що депутати бояться людей і не хочуть пояснити що відбувається.

Читайте також: У Луцьку на парковці майже 10 років триває стихійна торгівля

Про це йшлося під час сесії міськради у середу, 27 червня.

"Люди стоять тому, що бояться незрозумілих дій міської влади. Спочатку дійсно потрібно показати людям що буде, що торгівля для підприємців десь продовжиться. Я, як керівник ГО, прошу вас пояснити людям, що буде", – зазначив Ігор Дильов.

Натомість депутат міськради Олександр Козлюк відповів: "Ніяких репресивних дій щодо підприємців не буде. Ми приводимо усе у відповідність".

Аркадій Соломатін у свою чергу зазначив, що коли відбувалася стихійна торгівля із великих фур і палаток ставили заборонені об'єкти – тоді у міської ради не запитував ніхто законно це, чи не законно. А зараз міська влада діє в межах закону і починаються пікети, адже ніхто не розуміє суті проблеми.

Читайте також: Лучани обурюються станом території та дорогою біля замку Любарта

Радник міського голови Ігор Поліщук також взяв слово щодо дискусії навколо цього питання.

"Якщо керуватися логікою про те, що хтось поклав там бруківку та облагородив місце, то де дозвіл, де документи? Такими темпами будь-хто може зробити подібне (покласти бруківку, посадити туйки) і на Театральному майдані та продавати щось. Коли ви підписували документи у Любомира Пахолко, то чому він не повідомив нікому, що на цьому місці мала бути парковка? Потрібно перевіряти з ким ви укладаєте договір. Зараз міська рада діє у межах чинного законодавства", – зазначив він.

В.о. міського голови Луцька Григорій Пустовіт наголосив на тому, що людям даватимуть місця на інших ринках.

"Людей про це попереджають. Шукають ще інші шляхи вирішення, аби надати місця людям. Тому стихійних проблем для продавців немає. Підприємці повинні розуміти, що перебування на цьому місці, навіть якщо вони зараз не підуть, тимчасове. Рано чи пізно на цьому місці буде всерівно парковка, тому той, хто піде перший – виграє", – сказав Пустовіт.

Депутати закликали Любомира Пахолко проінформувати людей до 5 липня про те, щоб вони звільнили територію.

Депутати підтримали рішення в цілому, на цьому місці буде парковка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter