Уряд Німеччини планує включити в список безпечних країн походження мігрантів ще 14 держав, серед яких є й Україна, повідомило міністерство внутрішніх справ  Німеччини на запит депутатки Бундестагу від Вільної демократичної партії Лінди Тойтеберґ.

Читайте також: "Гітлер був гомосексуалістом та садомазохістом", – розсекречена доповідь ЦРУ

Як пояснює “Німецька хвиля“, мігрантів з так званих безпечних країн походження легше депортувати з Німеччини в разі відмови в наданні притулку, а їхні клопотання про притулок розглядають в прискореному порядку.

У липні уряд Німеччини вніс до переліку безпечних країн походження Туніс, Алжир, Марокко і Грузію. Тепер до списку хочуть додати Україну, Білорусь, Молдову, Кубу, Колумбію, В’єтнам, Танзанію, Пакистан, Індію, Кенію, Бенін, Гвінею-Бісау, Центральноафриканську Республіку й Чад.

Читайте також: Втік чи помер у 1945-му? Вчені відкрили таємницю Гітлера

Частка позитивних рішень щодо надання статусу біженця громадянам цих країн становила в 2018 році менше 5%. Згідно з коаліційною угодою, якщо частка менше 5% зберігається протягом кількох років, то такі країни повинні поповнювати список безпечних країн походження.

Водночас у МВС Німеччини наголосили, що ухвалення рішення урядом залежить від приписів Євросоюзу і вимог Федерального конституційного суду Німеччини.

Уряд спочатку має провести детальний аналіз ситуації в цих державах і підтвердити, що там відсутня загроза тортур, жорстокого поводження або збройного конфлікту. Коли такий аналіз може бути завершено, поки важко сказати, зазначили в міністерстві.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter