У Польщі нову хвилю антиукраїнських настроїв, каталізатором яких став скандал у Гдині, офіційно засудила влада міста. Повідомляє "OBOZREVATEL".

Читайте також: Чехія суттєво спростила працевлаштування для українських заробітчан

Зокрема, польський бізнесмен опублікував оголошення про прийом на роботу кухаря на зарплату 17 злотих за годину (110 гривень) у ресторан "У Кашуба", де була зауваження: "Ніяких українців або їм подібних. Тільки відповідальні люди".

 

У результаті мер польського міста Войцех Щурек засудив власника ресторану Гжегожа Булльманна за ксенофобію.

Водночас сам Булльманн не став коментувати інцидент, посилаючись на хворобу, а його представники вибачилися.

 

Однак ні реакція мера, ні вибачення ресторану не пом'якшили скандал.

Думки ж поляків щодо цієї ситуації розділилися. Одні засуджують Булльманна за расизм, а інші скаржаться "на несумлінність і безвідповідальність українських співробітників".

"Українці працелюбні й невибагливі, вони рятують польський ринок праці в той час, як поляки виїжджають на заробітки в багатші країни Заходу. Крім того, введення безвізового режиму для громадян України призвело до нервозності на польському ринку праці. Роботодавці стали побоюватися, що українських співробітників переманять у Німеччину, наприклад", – повідомив Кшиштоф Інглот – гендиректор польського кадрового агентства, яке зокрема й підбирає кадри в Україні.

Читайте також: На кордонах із Польщею сформувались довжелезні черги

"Все частіше чую нарікання бізнесменів на несумлінність і безвідповідальність українських співробітників. Господар одного кафе скаржився знайомій на те, що українець пішов із роботи без попередження, довелося терміново шукати йому заміну. Часто чую, що українці люблять випити, бувають випадки крадіжок. Серед них є і націоналісти", – підсумував власник варшавської пекарні Тадеуш Крупа.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook