У четвер, 20 червня, президент Володимир Зеленський підписав указ про реорганізацію адміністрації, і відтепер офіс глави держави переїжджає з Банкової на Європейську площу. Він базуватиметься в Українському домі.  

Читайте також: Конституційний суд визнав законним рішення Зеленського про розпуск Ради

Як повідомляє ТСН, усі вимоги президента архітектори готові втілити в Українському домі. 

Український дім розташований на історичному місці, тож зовні кардинально нічого переробляти не будуть. До будівлі зроблять чотири заїзди, з підземними паркінгами на 136 місць. Для президентської команди під паркінг переобладнають підвал, а для гостей – зведуть новий.

Сонячних панелей не буде, бо нема куди ставити, підлогу пронизають спеціальними кабелями, які взимку будуть гріти будівлю, а влітку – охолоджуватимуть.

Читайте також: Зеленський скасував указ про обов'язковість шкільної форми

Згідно з концепцією, перший поверх буде відкритим для людей, офіс президента розміститься на 3,4 і 5 поверхах, а президентські апартаменти – на четвертому з видом на Європейську площу.

Чи перекриватимуть Європейську площу для машин, автори проекту наразі не знають. Людей, що ходять перед Українським домом на рендері, кажуть, намалювали для антуражу. Коли ж перший трактор приїде рити під будівлю, теж ще не прогнозують. 

Загалом, на реалізацію намальованого виділили півроку. Вартість робіт обійдеться у понад 300 мільйонів гривень і, як запевняють у команді президента, з бюджету не витратять ні копійки.

За словами глави АП Андрія Богдана, реформування структури буде здійснено як матеріальної (приміщення) частини, так і ментальної – "перетворення АП як рудимента радянської системи в сучасний європейський офіс президента України". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook