У пацієнтів з коронавірусом можуть розвиватися постковідні грибкові інфекції, які дають серйозні ускладнення на здоров'я.

Читайте також: Вчені розповіли, чи є захист після першого щеплення проти коронавірусу

Про це розповіла в ефірі програми «Сьогодні День» на телеканалі «Україна 24» лікарка-інфекціоністка Тетяна Логінова, коментуючи інформацію про те, що в Індії люди, які перехворіли на COVID-19, почали інфікуватися рідкісним «чорним грибком», пише Сегодня.

«Люди лікувалися не тільки стероїдами, але й антибіотиками. Антибіотики також дають дисбіоз організму, у нас в країні найчастіше виникають кандидози. А в цьому випадку на тлі антибіотикотерапії плюс кортикостероїди, які пригнічують запальні процеси, також можуть прекрасно розвиватися ці грибкові інфекції. Ця інфекція може не тільки вражати очі й носову порожнину, а й легені. Це дуже серйозна постковідна інфекція, яка затягує одужання після COVID-19. Це вже буде «лонгковід» ускладнений, і вимагатиме дуже ретельного антимікотичного лікування спеціальними препаратами», – повідомила Логінова.

Читайте також: Коронавірус викликає у людей серйозне захворювання

Лікарка зазначила, що в Україні найчастіше зустрічаються дисбактеріози, що викликані грибами Candida albicans і Aspergillus.

«Ці інфекції найчастіше бувають у людей з ослабленим імунітетом, а також у веганів, тому що не утворюються повноцінні антитіла. Ми завжди наполягаємо на тому, щоб люди харчувалися гідно, щоб були повноцінні білки в раціоні», – сказала вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook