Напруга у колективі Луцького реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю "Пролісок" – не вщухає. Директор закладу, попри обурення працівників, продовжує преміювати адміністрацію центру та наближених до себе осіб на чималенькі суми. Звичайні ж педагоги та реабілітатори, які працюють з дітками – отримують мінімальну зарплатню і за грудень отримали премії, які разюче відрізняються від премій інших працівників. Директор центру відмовився будь-що коментувати з цього приводу і тричі гримав дверима перед носом журналістів. До слова, Держаудитслужба вже проводила ревізію у закладі і виявила чималі, на сотні тисяч гривень, порушення у виплатах премій окремим працівникам.

Читайте також: Публічні образи, приниження та величезні премії: як директор луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

"Я з вами спілкування жодного проводити не буду. Все. Жодних коментарів", – саме з такими словами зустрів журналістів директор реабілітаційного центру Олександр Стельмащук, віддавши при цьому наказ своїй близькій подрузі-сторожу Світлані, виставити знімальну групу за двері закладу.

Пані "сторож", яка, між іншим, є однокласницею директора і свого часу також отримувала премію у 300% від посадового окладу, наполегливо просила журналістів покинути заклад.

"Так що, будь ласка, ви вдягайтеся і на вихід", – безперервно повторювала сторож, виставляючи журналістів із державного закладу.

Сторож Світлана

Згідно документів у грудні за складність і напруженість у роботі  преміювалися 10 працівників – фактично вся адміністрація. І жодного рядового працівника, тобто – вихователя чи реабілітолога, які безпосередньо працюють з дітками, а не сидять у кріслах. Директора цього разу не преміювали.

До керівника реабілітаційного центру минулого місяця вже навідувалися журналісти, аби запитати керівника за які такі заслуги при окладі трохи більше як 6 тисяч гривень він підписав собі наказ на премію у 50 тисяч гривень. Тоді він пояснив, що це премія за три роки сумлінної праці. І впродовж трьох років він ні разу не преміювався. Однак у "Пролісоку" перед тим вже побувала Держаудитслужба, яка перевірила документи і дійшла висновку – премії виписані незаконно. Було встановлено, що 11 працівникам  надміру нарахували і виплатили премій на загальну суму майже 180 тисяч гривень, а директор центру отримав більше на 55 тисяч гривень. Окрім Держаудитслужби у закладі з перевіркою було і Мінсоцполітики та ходять чутки, що ревізія цього відомства закінчилася у дома в директора – у гостях. Хоча сам директор це заперечує.

Читайте також: Тиск та погрози у луцькому "Проліску": як працює адміністрація центру реабілітації

Працівники кажуть, що передноворічні премії у працівників адміністрації та звичайних педагогів – разюче відрізняються. Премії зі слів працівників їм нарахували від мінімальної зарплати. А окреме коло осіб отримує десятки тисяч премій.

Володимир Гітуляр, який є завідувачем відділенням медичної реабілітаці і який знаходиться у списку на преміювання за складність і напруженість роботи запевняє, що як і всі працівники – отримав 90 відсотків премії. А аудиторську перевірку, яка була проведена вважає упередженою, а самих державних службовців, які проводили перевірку некомпетентними та неграмотними, адже вони зробили все неправильно.

"Я наприклад за цей період проводив консультації нашим спеціалістам з інституту ортопедії. Київського інституту ортопедії. Перевірки були але всі ці перевірки оскаржено. Вони поставилися до цього упереджено", – зазначає Володимир Гітуляр.

У коментарі журналісту "Під Прицілом" працівники Державної аудиторської служби повідомили, що перевірка оскаржена не була і усі звинувачення зі сторони лікаря є безпідставними. Перевірка правильна і ніякого оскарження бути і не  може.

У свою чергу інші працівники "Проліску" зазначають, що ніякої поїздки до Київського інституту ортопедії у Володимира Гітуляра не було, а тим більше ніяких консультацій він не проводив, а всього він був у відрядженні у Харкові, за що і отримав відрядні, які відношення до преміювання не мають ніякого.

Побачити журналістам наказ про преміювання і запитати у головного бухгалтера – Оксану Сліпчук чому така разюча різниця у відсотках преміювання різних працівників – не вдалося. Головного бухгалтера, яка є у списку на преміювання і яка дуже добре ладить з директором, вже другий день немає на роботі і така ситуація уже не перший раз. Окрім того, як повідомляють працівники "Проліску", преміювання за фактично невідпрацьований час, тобто прогули, вона теж отримує. 

Працівники реабілітаційного центру для дітей з інвалідністю не на камеру розповідають, що часом головний бухгалтер виписує відрядні собі на поїздку до Києва. Відрядні забирає, а от до Києва не їде, а сидить у Луцьку. Коли на новорічні свята всі беруть відпустки за власний рахунок – вона просто не ходить на роботу. Все їй сходить з рук за добру дружбу з директором, з яким вони на пару преміюють окреме коло осіб. Коли минулого разу журналісти питали в неї про захмарні премії керівника, то головний бухгалтер плуталася, відповідаючи на запитання, яким же чином вона нараховувала директору премію у 50 тисяч гривень.

Читайте також: Преміювання на сотні тисяч та порушення законів: що показала ревізія у луцькому "Проліску"

Окрім того, працівники розповідають, що у закладі подейкують, що на місце заступника директора може прийти сестра керівника Олександра Стельмащука. Поки що жінка, ніби-то має знайомитись із роботою, а уже після новорічно-різдвяних свят приступати до нових обов'язків. 

Ситуація у Луцькому реабілітаційному центрі для дітей з інвалідністю "Пролісок" залишається напруженою. І все через несправедливе, на думку колективу, преміювання. Через тиск і нестабільну ситуацію з центру вже звільнилася одна методист та заступник директора. Перевірки поки ніякого результату не дали… керівник залишається на місці. І проблема не зникає.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Віталій Іщук

Слідкуйте за новинами "Під Прицілом" та чекайте подальшого розвитку подій у Центрі комплексної реабілітації "Пролісок".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter