Українцям нагадали, що вже з неділі, 25 листопада, набувають чинності нові правила для власників автомобілів на "євробляхах".

Читайте також: "І з євробляхерами розберемось", – Порошенко після підписання законів №8487 і №8488

Про це повідомляє Народна правда із посиланням на публікацію у Facebook прес-секретаря Державної фіскальної служби Наталії Непряхіної.

"З 00.00 годин 25.11.2018 р. набирають чинності нові правила ввезення транспортних засобів – "євроблях". Громадяни України мають право тимчасово ввозити транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, строком до одного року і за умови сплати всіх необхідних митних платежів. При цьому, митні платежі не повертаються", – написала Непряхіна.

"Громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу", – пояснила прес-секретар ДФС.

Як стало відомо, газета "Голос України" опублікувала закони щодо зниження акцизу на автомобілі з іноземною реєстрацією.

Законом передбачено запровадження базових ставок для авто на "євробляхах" в залежності від типу та об’єму двигуна. Для бензинових двигунів запроваджуються базові ставки: до 3 тисяч куб. см – 50 євро, більше 3 тис. куб. см – 100 євро. Для дизельних двигунів об’ємом до 3,5 тисяч куб. см – 75 євро, понад 3,5 тис. куб. см – 150 євро.

Граничний коефіцієнт віку машини становить 15 (для автомобілів віком понад 15 років).

З дня набрання чинності закону почався відлік 90-денного пільгового періоду зі ставкою 0,5 при розрахунку ставки податку за розмитнення "євроблях".

Читайте також: Голова "АвтоЄвроСили" виявився помічником нардепа "Самопомочі", яка голосувала "за" законопроекти 8487 та 8488

Посилюється контроль за переміщенням транспортних засобів на єврономерах. Володар такого авто в Україні в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення не може передати його у володіння або користування іншим особам. Заборонено використання такого авто у підприємницькій діяльності. За порушення передбачено штраф у розмірі 34 тисяч гривень.

Також зросли штрафні санкції за порушення термінів користування автомобіля на "єврономерах" в митному режимі та режимі транзиту: від 10 до 20 діб перевищення – штраф 8,5 тисяч гривень, 20-30 діб – 85 тисяч гривень, понад 30 діб (за втрату або розкомплектування машини) – 170 тисяч гривень або конфіскація за рішенням суду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter