Ялинка наповнює оселі незрівнянним ароматом, знайомим всім із дитинства. Із запахом живої ялинки ми пов’язуємо Новий Рік та Різдво. До того ж, фітонциди, що їх виділяє хвоя, очищують та дезінфікують повітря помешкання, позитивно впливають на нервову систему.

Читайте також: Свято наближається: в Україні розпочався продаж ялинок, названо ціни

Волинські лісівники завчасно подбали, щоб у ваших домівках панували затишок та святкова атмосфера. Цього року у державних лісогосподарських підприємствах Волинського ОУЛМГ виростили 150 тис. новорічних деревець. Головний спеціаліст відділу лісового господарства Володимир Неводнічик зазначає, що для того, аби забезпечити новорічними ялинками волинян та жителів інших областей України, в області створено 250 гектарів плантацій цих дерев, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Читайте також: Як прикрасять Луцьк до новорічних свят

На сьогодні на спеціально закладених плантаціях – близько мільйона новорічних дерев. 150 тисяч із них уже придатні до реалізації. 

Мінімальна ціна новорічних красунь цього року становить 60 гривень, середня – 70-80 гривень за одну ялинку.

"Цього року ми запланували продати близько 80 тисяч ялинок. Торік ми також реалізували 80 тисяч новорічних дерев на загальну суму 2,8 мільйона гривень. Цьогоріч розраховуємо продати ялинок на понад 4 мільйони гривень", – додає Володимир Неводнічик.

Продавати новорічні красуні вже почали 7 підприємств області. Найактивніші з них: ДП "Городоцьке лісове господарство", ДП "Колківське лісове господарство", ДП "Старовижівське лісове господарство", ДП СЛАП "Рожищеагроліс" та ДП "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр".

Щодо останнього, то тут пропонується дуже широкий вибір новорічних деревець.

Крім самих ялинок та сосон, можна придбати і новорічний композиції із ароматної хвої.

Державне підприємство "Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр" також пропонує придбати та прикрасити живі ялинки із закритою кореневою системою, тобто пересаджені в горщики, які згодом можна буде пересадити у відкритий грунт.

"Станом на сьогодні, ми вже продали 10 тисяч новорічних ялинок середньою вартістю 80 гривень", – відзначив головний спеціаліст відділу лісового господарства Волинського ОУЛМГ.

До слова, вирощені на території Волині ялинки продають і у Київ, Одесу, Дніпропетровськ, Харків та інші міста країни.

Для того, щоб волиняни без проблем мали змогу придбати новорічне деревце, на кожному підприємстві призначено людину, відповідальну за реалізацію новорічних ялинок.

Контакти осіб, відповідальних за реалізацію новорічних ялинок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter