Книга рекордів Гіннеса поповнюється із невпинною регулярністю. Причому не завжди у цей збірник світових досягнень потрапляють спортивні звершення і шедевральні прояви талантів, трапляються в переліку рекордів і справжні дивовижні явища. Надто, коли мова йде про чудову новорічну пору, де просто неможливо обійтися без дива, краси і казки. Тож, читайте в «Усюдах» про різдвяні й новорічні рекорди, зафіксованих для сучасників і нащадків спеціальною комісією.

Найбільший в світі сніговик

Різдво і Новий рік – свята зимові, а, отже частенько супроводжуються снігом. А оскільки є сніг, повинні бути і сніговики. У кожній країні їх ліплять по-своєму, але лише американці вирішили виділитися з сотень тисяч аналогів і виліпити просто-таки гігантського сніговика.
Створили його ще в далекому 1999 році. Висота велета за замірами спеціальної контрольної групи експертів склала 34 метри 6 сантиметрів. Руки сніжному монстру замінювали триметрові ялинки. Простояв сніговик лишень кілька днів, після чого розтанув під променями сонця.

Найдовший у світі снігопад

Не тільки люди, а й природа прагне залишити свій слід в історії у вигляді снігового рекорду. Так у 1932 році в Канаді пішов сніг і не зупинявся ні на секунду протягом дев’яти діб. Одноповерхові будинки були засипані аж під самий дах. З-під заметів стирчали тільки труби вугільних печей, кіптява яких «перефарбовувала» сніжинки в сірий колір.

Найбільша в світі Різдвяна шкарпетка для подарунків

Американці і європейці на різдво прикрашають каміни в будинках шкарпетками, в які Санта Клаус, за легендою, кладе подарунки. Жителям Каліфорнії в 1993 році захотілося більше подарунків від бородатого добряка, тому вони витратили час і сили, щоб зшити шкарпетку для подарунків, у яку з легкістю вмістилося дві вантажівки іграшок і сувенірів.

Найвищий в світі Різдвяний янгол

Різдвяні ангели прикрашають святкові ялинки в багатьох будинках. Виготовляють їх із найрізноманітніших матеріалів: тканини, скла, пластику, паперу і навіть дерева. Найчастіше янголят роблять невеликими, щоб під їх вагою не прогиналася верхівка ялини. Тільки ось мексиканському художнику-авангардисту не подобалися мініатюрні вісники Різдва, і він потрапив у список рекордсменів зі зробленим своїми руками ангелом із дзеркал і пляшок. Зріст ангела – 5 метрів 75 сантиметрів.

Найбільш прикрашена у світі ялина

Охочі потрапити до списку рекордсменів американці примудрилися навісити на ялину 580 кілограмів мішури та іграшок. За шаром прикрас і гірлянд не було видно навіть самої ялинки, настільки густо їх розвішали.

Найбільший у світі гурт Санта Клаусів 

У 1996 році під Новий рік вулицями Буенос-Айреса пройшовся натовп із 2 456 чоловіків і жінок, одягнених у костюми Дідів Морозів. Вони вітали всіх жителів міста з прийдешнім святом і радували народ. Щоправда, подарунків Клауси і Морози не роздавали.

Найбільший у світі гурт Снігуроньок

Снігуроньки, на відміну від Санта Клаусів, вибрали місцем свого найбільшого скупчення Відень, а трапилося це 1984 року. Тоді вулицями міста стрункими рядами пройшли 3 016 снігуроньок. Після закінчення ходи кожна учасниця отримала звання почесної громадянки Відня.

Найдовший лист Дідові морозу: написали 2000 школярів

Дев’ять днів понад 2 000 румунських школярів у віці від 8 до 14 років писали Санта-Клаусу колективний лист бажань. У результаті послання вийшло 413,8 м завдовжки і стало найдовшим в історії. 
Акцію організувала румунська поштова служба в 2008 році і акцентувала увагу на збереженні дерев та їх раціональному використанні. Кожна дитина починала своє звернення до Дідуся Мороза з прохання подбати про навколишнє середовище і зберегти ліси.

Найдорожча ялинка в світі: прикрашена перлами і золотом

Скільки на вашу думку, може коштувати ялинка разом із прикрасами? 5 000 тисяч, 10 000, 100 000? Та ні, 11 мільйонів доларів! Саме стільки коштувала установка й оформлення новорічної ялинки в холі готелю в Абу-Дабі в 2010 році. Зелена красуня була прикрашена кульками з золота, дорогоцінних каменів і перлів, а також браслетами, годинниками та низками намиста.

Найстаріший лист Санті пролежав у димоході 80 років

Якось Джон Бірн у 1992 році возився з опаленням в своєму нещодавно купленому будинку в Дубліні, а знайшов у каміні різдвяний лист, написаний десятирічною Ханною Ховард в далекому 1911 році. 

Те, що лист зберігся, пояснюється дуже просто: в той час цегляна конструкція камінів складалася з двох полиць по обидві його сторони. На одній з них і була виявленанезвичайна знахідка. 

Дівчинка попросила у Санти ляльку, пару рукавичок, водонепроникний плащ з капюшоном і різні види ірисок. Коли лист знайшовся, син Ханни розповів, що в дорослому віці її любов до ірисок переросла в професію: Ханна стала кондитером. А значить, бажання маленької дівчинки здійснилися. Так що не бійтеся мріяти, адже все загадане неодмінно має збутися – для цього ж й існують новорічні свята!

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook