Питання децентралізації на Волині "гостро" стоїть у всіх населених пунктах. Багато сіл та міст уже утворили потужні ОТГ, проте найболіснішим на сьогоднішній день залишається питання "об'єднання прилеглих громад із Луцьком".

Читайте також: Луцьк може втратити статус обласного центру Волині

Уже неодноразово обговорювалося те, що якщо прилеглі об'єднано-територіальні громади не приєднаються до Луцька, то місто може втратити статус обласного центру. Тож журналіст "Під Прицілом" поцікавився у керівника потужної Княгининівської громади Олени Твердохліб чи не думали вони об'єднатись із Луцьком.

"Жителі громади не хотіли об’єднуватись із Луцьком і саме тому ми приєднали до себе Рокинівську сільську раду. Але сьогодні, перебуваючи на різних тренінгах і семінарах, я дуже часто чую про те, що ця адміністративна реформа буде в Україні і, швидше за все, ми йдемо за принципом Польщі і Чехії, чи навіть Норвегії, потрібно укрупнювати територію міста, бо міста маленькі. І я особисто думаю, що колись це укрупнення буде, і можливо одного дня Верховна Рада вирішить, що все, що знаходиться на території 30 кілометрів від Луцька, має бути Луцьком. Але ми до цього готуємось, оскільки людям потрібна інфрастуркура, бо в селі її, як такої, немає: немає тих доріг, які є в місті. Хоча, можливо, за 2 роки, що існує Княгининівська ОТГ ми уже зробили так, що в деякій мірі живемо краще, ніж в місті. Але на сьогодні моє завдання і завдання Ради – зробити інфраструктуру села максимально наближеною до міста і, щоб для місцевих жителів це не було дуже болісно, коли нас приєднають до міста.

Читайте також: Перший "McDonald's" на Волині може з'явитись не в Луцьку

Я дуже часто буваю в районі Вишкова і коли бачу, як там світяться/не світяться ліхтарі, то ми не хочемо, щоб у нас було так само, якщо буде так, що нас приєднають. Але до міста ми поки що не хочемо і жителі громади теж хочуть залишитись в селі", – зазначила Олена Олегівна.

Вікторія Прийма

Повне інтерв'ю з головою княгининівської ОТГ Оленою Твердохліб очікуйте найближчим часом на сайті "Під прицілом".

Передрук заборонено.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter