Нещодавно, Тарас Козак – власник телеканалів "112 Україна" та NewsOne та близький соратник  Віктора Медведчука повідомив про купівлю телеканал ZIK.

Читайте також: Створення "медіахолдингу "НОВИНИ" та звільнення журналістів: депутат наближений до Медведчука купив телеканал ZIK

"Одержавши ZIK, я зможу побудувати найбільшу мережу з інформаційних мовників, яка з точки зору ресурсів робить їх менш витратними і в той же момент створює їх більшу капіталізацію як активу. І цей актив називається інформаційний медіахолдинг "НОВИНИ". Саме для його розвитку і управління я запросив одного з найсильніших медіапродюсерів країни – Олексія Семенова", – зазначив депутат.

Семенов у свою чергу зазначив, що основним меседжем концепції каналу є "обєднання зради України".

"І ми постараємося наповнити його цими прекрасними почуттями – любов'ю і турботою про всіх людей великої країни", – сказав продюсер.

Журналіст Олексій Братущак розвіяв міф про проукраїнську позицію медіахолдингу і навів факт цензури на одному з каналів, коли була піднята "незручна" тема про Медведчука.

"Любов та турбота" не заставили довго чекати на себе. Відтак, 17 червня в ефірі програми Тетяни Даниленко "Гра з вогнем" обговорювали загрозу захоплення інформаційного простору агентами впливу Кремля. Про загрози говорили Юрій Бутусов та Мустафа Найєм.

Зазначимо, що на вимогу нового керівництва ZIK також у студії були присутні вірні медійники Медведчука з Newsone Голованов та Апасов.

18 червня о 12.10 мали показати повтор програми. Однак замість нього в ефір вийшов повтор хард-ток-шоу Наташі Влащенко "HARD з Влащенко".

Вперше у ефірі не лише на каналі, а й загалом на українському телебачені підняли проблему купівлі ZIK Медведчуком, який формально є його медіа-аватаром.

"Забагато слово "медведчук" лунало в негативному світлі" –  написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Олексій Братущак.

Читайте також: "Може Вам "чекушечку" в студію?": скандальний нардеп прийшов п'яним на ефір (відео)

"Валютні журналісти завжди в шані у росіян, серед них простіше знайти медійних колаборантів...

Тож, цензура вже реальність на ZIK. Цензура на користь Медведчука, Путіна, Росії.
Там вже розповіли комусь про невтручання в редакційну політику? Нові та старі працівники вже повірили? Не обманюйтесь, журналістики на медведчуківських телеканалів не було і не буде. Тупо робота на досягнення медійних інтересів кума...", – підсумував він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook