В неділю, 30 червня, зупинилося серце радянської та української актриси Євгенії Дембської.

Читайте також: "Пішов слідом за коханою": зупинилося серце народного артиста України (фото)

На 98-му році свого життя померла відома українська актриса Євгенія Дембська. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, повідомляє Depo.Одеса.

"З далекого повоєнного Львова життя і творчість Євгенії Михайлівни нерозривно пов’язані з нашим театром. 72 театральні сезони з 72 Євгенія Дембська радувала своїм талантом, красою, чарівністю не одне покоління своїх шанувальників. Легенда, зірка, наша улюблена Женечка, спочивай з миром", – йдеться в повідомленні.

Почесна громадянка Одеси і актриса, вона присвятила 72 роки свого життя театру Одеської музкомедії. Восени цього року Євгенії Михайлівні виповнилося б 99 років. На рахунку актриси більше 200 кіно і театральних ролей. За це її назвали легендою музкомедії.

У 1960 р їй було присвоєно звання заслуженої артистки України, в 2000 р – народної артистки України. У 2007 році Дембська отримала орден княгині Ольги III ступеня, в 2010-му – почесний знак Одеського міського голови "Трудова слава", в наступному році – почесний знак Одеської міської ради імені Г. Г. Маразлі ІІІ ступеня. 18 червня 2013 року Євгена Дембська отримала звання "Почесний громадянин міста Одеси".

У 2017-му Євгена Дембська встановила два рекорди України: вона стала людиною, який найбільше часу, а саме 70 з половиною років, пропрацював в одному колективі, а також як найстаріший з працюючих актрис – на день встановлення рекорду їй було 96 з половиною років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook