За останні 10 року ті області, в радах яких більшість складали представники правлячої в конкретний момент часу партії, отримували вдвічі більше коштів, ніж решта регіонів.

Читайте також: Повідомили приємну новину для пенсіонерів

Про це свідчать результати дослідження CASE Ukraine, опубліковані на VoxUkraine.

"Ми порахували, що за останні 10 років через субвенцію на соціально-економічний розвиток "помаранчеві", "біло-блакитні" політики та політики "по-новому" спрямували на підтримку "своїх" областей майже 20 млрд грн або дві третини загального обсягу субвенції", – йдеться у дослідженні.

Зокрема, у "свої" області Кабмін та коаліція спрямовували субвенції розвитку, які використовують депутати для ремонтів шкіл, садочків, парків чи встановлення дитячих майданчиків у передвиборчий період.

Єдиний рік, коли субвенція використовувалась пропорційно до чисельності населення області – 2005, коли цю субвенцію вперше запровадили.

Читайте також: Політичні партії витратили понад 84 мільйони гривень держкоштів на власні потреби

"Регіони, де при владі перебуває правляча партія отримуватимуть більше грошей, а опозиційні регіони підтримку з центра недоотримують", – зазначають у дослідженні.

Там також додають, що подібна проблема притаманна й іншим країнам світу, зокрема Індії чи навіть США.

Автори дослідження також рекомендують зменшити політичну корупцію, зокрема за рахунок використання Державного фонду регіонального розвитку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter