У Ковелі підприємці, які ведуть свою діяльність на ринках, протягом тривалого часу змушені протестувати. А все через необґрунтоване підняття оренди за торгівельні місці.

Читайте також: Два найбільші ринки Луцька стануть енергонезалежними від облспоживспілки

У січні цього року вони готувалися до страйку та навіть перекривали трасу, пише Район.Ковель.

Навесні у скарзі до Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України заступниця голови ГО "Підприємці та працівники приватного сектора міста Ковель", член громадської ради при Ковельській міській раді Людмила Васковець повідомила, що з 1 січня 2018 року за наказом директора ТОВ "Ковельський госпрозрахунковий ринок" Петра Сороки нова ціна оренди одного квадратного метра торгівельного місця збільшилася з 48 до 70 гривень. При цьому жодної інформації щодо структури ціни та підстав такого разючого її підняття, що становить 46 %, орендарям адміністрація не надала, незважаючи на неодноразові їхні письмові звернення.

Після відповіді громадській активістці довелося ще раз звертатися до Антимонопольного комітету.

Голова тимчасової контрольної комісії Ковельської міської ради з вивчення проблемних питань підприємців Ігор Пініс критикує дії міського голови Олега Кіндера та його першого заступника Михайла Гетьмана за їхню підтримку керівництва ТОВ "Ковельський госпрозрахунковий ринок" та Волинської облспоживспілки, яка є одним із співзасновників даного товариства.

Читайте також: Чому "кишенькові" експерти проти КП "Луцькі ринки" та що вони з цього мають

"Вони не праві. Кіндер захищає керівництво ринків. На сьогоднішній день госпрозрахунковий ринок у незаконний спосіб отримує мільйони доходів, які нічим не підтверджені, користуючись монопольним становищем на ринку, про що свідчить лист з Антимонопольного комітету. Олег Олексійович і Гетьман казали, що це все аргументовано і наполягали на тому, що кращого господаря на ринках немає", – говорить Ігор Пініс.

Також він згадав приїзд до Ковеля першого заступника голови правління Волинської облспоживспілки Володимира Горгута і нараду в мерії, на якій намагалися з’ясувати причини підняття орендної платина ринках міста.

"Горгут розпинався, що орендна плата аргументована, що все правильно. Аргументувати він не зміг відносно орендної плати. Якусь "мульку" "ніс". Я йому конкретні питання задавав, щоб відповів, з чого формується тариф і таке інше. Він все брехав, а Гетьман сидів і його підтримував", – нарікає Ігор Пініс.

Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило в діях ТОВ "Ковельський госпрозрахунковий ринок" ознаки порушення конкуренційного законодавства. Однак приписи рекомендацій адміністративної колегії від 26 липня 2018 року товариством не виконані й досі.

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter