Україна завжди була на перших позиціях по смертності на дорогах в Європі. Це дійсно проблема, з якою потрібно боротися. Ще 1 січня 2018 року Кабмін прийняв постанову щодо обмеження допустимої швидкості в населених пунктах з 60 на 50 кілометрів на годину.

Читайте також: В Україні можуть ввести багатотисячні штрафи за "євробляхи"

Всесвітня організація охорони здоров’я стверджує, що саме при швидкості 50 км/год водій встигає зреагувати на небезпеку на дорозі. Про це так само заявляють експерти в сфері з’ясування причин і обставин ДТП.

У першому випадку не внесено відповідних змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення. Саме він визначає розмір і вид стягнення для правопорушників. Сьогодні штраф складає від 255 до 510 гривень. Планується 3400 гривень.

У другому ж, як завжди, все впирається у відсутність фінансів на закупівлю відеокамер і подальшу їх сертифікацію.

Поліція не має права використовувати як доказ відео/фото, зняте не на сертифіковане обладнання. А його у них до сих пір немає. Тобто, немає належних доказів, які можна надати в суд, якщо водій не згоден з порушенням. Відповідно, сьогодні не буде дуже складно оскаржити в суді штраф за перевищення швидкості на користь водія.

При таких обставинах у поліції залишається надія тільки на правосвідомість водіїв і визнання факту порушення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter