У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ (СММ) фіксують постачання нового важкого озброєння на окуповані території.

Читайте також: За програмою "50 на 50" виділять кошти на придбання житла для луцького бійця АТО

Про це йдеться у повідомленні ООС.

"Логічним завершенням оприлюднених фактів нещодавнього направлення на окуповану територію колон військових вантажівок та іншої техніки з території Російської Федерації стало повідомлення про виявлення на окупованих територіях нових важких озброєнь та боєприпасів до них. Так, у звітах СММ ОБСЄ за 11 та 12 серпня  повідомляється про розгортання в районі населеного пункту Хрустальний: причіпних гармат "Гіацинт-Б" калібром 152 мм – 18 од.; причіпних гаубиць "Мста-Б" калібром 152 мм – 10 од.; РСЗВ БМ-21 "Град" – 6 од.; рухомого розвідувального пункту ПРП-4 "Нард" – 1 од, що перебуває виключно на озброєнні збройних сил Росії", − йдеться у повідомленні.

Також представники СММ ОБСЄ виявили 775 ящиків зі снарядами для ствольної артилерії та 118 ящиків зі снарядами для РСЗВ БМ-21 "Град".

Читайте також: На Донбасі загинув військовий з Волині

Водночас БПЛА СММ ОБСЄ на окупованій території Донецької області виявив 18 одиниць причіпних гаубиць Д-30 калібром 122 мм, 6 причіпних гаубиць "Мста-Б" калібром 152 мм;  7 самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" калібром 122 мм,  а на окупованій території Луганської області 4 од. РСЗВ БМ-21 "Град".

На окупованих територіях Донецької області збройні формування Росії упродовж 11–12 серпня  шість разів не допустили патрулі СММ ОБСЄ до районів зберігання та розгортання засобів вогневого ураження, у тому числі: Заіченко (два рази), Пікузи, Новоазовськ, Саханка та Безименне.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter