Спортивна школа Луцького району найближчим часом буде закрита. Відтак у разі закриття Дитячо-юнацької спортшколи потреби мешканців одразу 6 ОТГ району не будуть забезпеченими.

Читайте також: Губернатор Волині назвав головні недоліки нового голови Луцької РДА Яковлева

У грудні 2018 року Луцька районна рада за поданням голови Луцької РДА Тараса Яковлева прийняла рішення про ліквідацію Дитячо-юнацької спортивної школи Луцького району. Питання торкається як жителів Луцька, так і мешканців навколишніх ОТГ, зокрема, Заборольської, Княгининівської, Гіркополонківської, Боратинської, Жидичинської та Підгайцівської громад, повідомляє Марія Доманська.

Невирішення проблеми впродовж двох найближчих місяців може призвести до продажу приміщення спортшколи, а також змінити його призначення. Як наслідок, тренерський склад та кращі спортсмени Олімпійського резерву не матимуть місця для тренувань.

Аби не допустити знищення спортивної інфорструктури області і забезпечити тренувальний процес мешканців Луцького району громадська організація "Центр UA" разом із представниками Луцької районної ради й об’єднаними територіальними громадами, освітянами та активістами обговорять, як забезпечити об’єднані громади доступом до спорту.

Учасники обговорять такі питання:

– як забезпечити потреби у місці для заняття спортом мешканців ОТГ і збірної у разі закриття школи та що робити з її приміщенням?

– звідки залучити кошти на утримання спортшколи або іншого приміщення для занять спортом для місцевих мешканців?

Цікаво, чи завітає на обговорення сам голова РДА Тарас Яковлев, який своїм суперечливим рішенням може серйозно зашкодити розвитку спорту в області, а в перспективі і поховати його взагалі.

Нагадаємо, що свого часу з подачі тодішнього директора відділу управління міської комунальної власності Тараса Яковлева у Луцьку за безцінь розпродали півміста комунального майна. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter