Начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика, якого звинувачували у сприянні рейдерству та блокуванню рахунків ДКП "Луцьктепло", звільнили з займаної посади за його власним бажанням.

Читайте також: У Волиньраді просять звільнити очільника управління юстиції

Відповідну інформацію опублікували на сайті Міністерства юстиції України, передає Інформаційне агенство Волинські Новини.

"Відповідно до наказу Міністерства юстиції начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Кухарика Валентина Івановича звільнено з посади за власним бажанням з 26 лютого 2018 року, відповідно до частини другої статті 86 Закону України "Про державну службу".

"Наразі виконання обов’язків начальника територіального управління юстиції покладено на Філюка Сергія Петровича, першого заступника начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що в листопаді 2017 року депутати Волинської облради звернули увагу Міністра юстиції України щодо діяльності Головного територіального управління юстиції у Волинській області. Зокрема, просили розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді Валентина Кухарика з метою недопущення соціальної напруги, захисту прав громадян.

Адже через дії державних виконавців було накладено арешт на усі рахунки одного з найбільших підприємств міста Луцька ДКП "Луцьктепло" з метою стягнення коштів у сумі 28,2 млн грн. на користь підприємства, з яким комунальне підприємство не мало жодних господарських стосунків. Йдеться про ТОВ "Тепелен" - фірму-прокладку ГК "Континіум", через яку хотіли довести до банкрутства "Луцьктепло".

Проте в кінці року після особистої розмови голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці з міністром юстиції Павлом Петренком всі рахунки ДКП "Луцьктепло", які були арештовані по справі з ТОВ "Тепелен", повністю розблокували.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter