Депутат Волинської облради Іван Киричик прокоментував інформацію щодо нібито виграшу ОДА у справі проти ДП "Волиньторф".

Читайте також: Феміда змусила губернатора-саботажника підписати дозволи "Волиньприродресурсу"

Нагадаємо, відділ інформаційної політики облдержадміністрації сьогодні повідомив, що постановою Львівського апеляційного адміністративного суду скасовано рішення Волинського окружного адміністративного суду і оренда землі для видобутку торфу для ДП "Волиньторф" не буде продовжена.

Однак прес-служба ОДА подала інформацію викривлено і навмисне у вигляді серйозного здобутку Володимира Гунчика і компанії, хоча це не відповідає дійсності, переконаний депутат облради від партії УКРОП Іван Киричик.

"Інформація подана викривлено, адже питання розгляду рішення Апеляційного суду звучить так, що "звернення не за інстанцією". Ми виграли першу інстанцію у  адміністративному суді, а львівський апеляційний суд сказав, що це не адміністративна справа і потрібно звертатись до господарського суду. 

Читайте також: В СБУ відреагували на звернення "Волиньторфу"

Це не є виграна справа. Вона просто перенаправлена на вирішення у якості господарської справи. Так кваліфікували у апеляційному суді. Хоча на дане рішення апеляційного суду ми будемо подавати касаційну скаргу, бо я переконаний, що це саме адміністративна справа і мала розглядатись в адміністративному суді і рішення першої інстанції було чітко виписаним згідно законодавства і правильним. А те, що ОДА подала апеляцію... ну як би подала, але все ж це адміністративна справа і ми будемо наполягати, що це саме адміністративна справа.

Тому це не є виграш ОДА. Просто апеляційний суд перенаправив справу. Можливо в обласній адміністрації хочуть показати, які вони круті. Хоча, читаючи цю інформацію на деяких волинських сайтах, просто хочеться сказати – чому ви радієте? Ставте газові котли! Ви маєте плакати, що гроблять цілу галузь в області.

Іван Киричик

До кінця опалювального сезону цього року ми не дотягнемо. З березня можуть  позакривати школи по області. Договори, які з надією підписали, ми вже не зможемо виконати. Схоже, ця процедура тягнутиметься ще довго по судах, а ми змушені вже зараз зменшити об'єми по договорах і порозривати дані договори.

Тому радість в адміністрації Гунчика, Линдюка й інших осіб незрозуміла. Чим вони збираються опалювати бюджетну сферу і чи позакривають школи на цілу зиму?

Навмисне знищення "Волиньторфу"? В останньому законі, який був прийнятий пару тижнів тому, "Волиньторф" є у списку підприємств, що підлягають пришвидшеній приватизації до 2020 року. Думаю, скоро побачимо під кого це все робиться.

Читайте також: Гунчик сприяє приватизації ДП "Волиньторф", наплювавши на волинян

Такі підприємства є стратегічно важливими навіть, якщо в масштабах регіону. Вони мали б лишитись у державній власності, щоб держава мала можливість впливу,  регулювання і мала б гарантію у певній енергонезалежності.

Чогось саме люди, які мали б про це думати, а саме керівники ОДА, роблять все, щоб ціла галузь зупинилась. А це бюджетна сфера... Лісу в нас не вистачить, бо почнем різати – він зникне за 2 роки.

Сьогодні деякими можновладцями модно говорити "агенти Кремля". Думаю, Гунчика, Линдюка я сьогодні можу назвати таким словом", – сказав Іван Киричик.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter