Раніше вже розповідалося про те, що в Україні хочуть заборонити ввезення нових та вживаних автомобілів із ДВЗ.

Читайте також: До України можуть хлинути дешеві автомобілі з Європи: названо причину

Так, Міністерство інфраструктури і Директорат цифрової інфраструктури на транспорті та Команда підтримки реформ, які функціонуть за міністерства, готують законопроєкт, який передбачає поетапне введення заборони на ввезення в країну і першу реєстрацію різних категорій транспортних засобів, оснащених ДВЗ, пише ТСН.

Таким чином, ініціатива заборони на ввезення автомобілів з ДВЗ вже розробляється. Однак ні терміни, ні форма такої заборони конкретно ще не озвучені. Утім, за інформацією Auto-Consulting, ініціативу заборони в’їзду дизельного автотранспорту задекларувало одне з українських міст, яким став Львів.

Зазначається, що Львівська міськрада ухвалила рішення №934 про комплекс заходів щодо поліпшення якості повітря в місті. Серед досить великого списку значиться і створення у Львові Low emission zones, доступ до яких матимуть транспортні засоби певних класів екологічності або тільки електротранспорт. Більш того, вже з 2021 рік Львів заборонить в’їзд вантажівок і старих авто (до 1991 року випуску) та авто без каталізаторів в деякі особливо навантажені зони міста.

Читайте також: В Україні хочуть обмежити кількість дизельних авто, а згодом − цілковита заборона на в’їзд

Від 2025 року в місто планують взагалі не пускати вантажний автотранспорт і транспорт, який не відповідає певним екостандартам, або не має альтернативний привід. Мається на увазі гібридні авто, які можуть пересуватися на електричному приводі. А від 2030 року Львів має намір ввести заборону на в’їзд в місто всіх дизельних автомобілів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook