Генеральна прокуратура України оголосила в розшук одного з керівників АТ "Дельта Банк", підозрюваного у розтраті коштів банку на суму понад один мільярд 118 мільйонів гривень.

Читайте також: Президенту ПАР дали 48 годин на відставку

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ГПУ.  

“Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за підозрою одного із керівників АТ "Дельта Банк" у розтраті грошових коштів банку на суму понад 1 млрд 118 млн грн, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. У зв’язку з тим, що підозрюваний переховується від органів досудового розслідування, його оголошено у розшук”, – підкреслюється в повідомленні.

Також, за даними ГПУ, з метою забезпечення відшкодування завданих злочином збитків за клопотанням прокурора накладено арешт на рухоме та нерухоме майно підозрюваного, “яке згідно отриманих відомостей в сукупності підстав є майном, що набуте злочинним шляхом або отримане за рахунок доходів від вчинення злочину”.

Зазначається, що на даний час Печерським районним судом Києва розглядаються заяви представників осіб, на яких зареєстровано протиправно набуте майно, про скасування арешту.

Як підкреслили в ГПУ, в ході розгляду цих заяв прокурорами у кримінальному провадженні заявлено відвід слідчому судді з підстав прийняття ним раніше рішення про скасування дозволу на затримання підозрюваного у цьому кримінальному провадженні з метою його приводу для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За результатами розгляду судом відмовлено у задоволенні заяв про відвід слідчого судді.

Розгляд заяв про скасування арешту майна буде відбуватися 13 лютого о 13.45 в приміщенні Печерського районного суду Києва, додали в Генпрокуратурі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter