Провадження у справі про банкрутство ЗАТ "Галичина" було розпочато судом 24 листопада 2015 року, передає БізнесЦензор з посиланням на Finbalance.

Читайте також: Як «розвести» державу: кілька фірмових рецептів від Володимира Пащенка

Згідно з матеріалами суду, розпорядник майна встановив, що активи ЗАТ "Галичина" складають 231,8 млн грн, а згідно з реєстром вимог кредиторів боржника його загальна кредиторська заборгованість – 1,18 млрд грн. Відповідно активів боржника недостатньо для задоволення вимог кредиторів.

"Ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства розпорядником майна не встановлено", – наголошується в постанові суду.

У червні 2018 року Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу ПрАТ "Галичина" і в рамках зазначеної справи скасував постанову Львівського апеляційного госпсуду від 22 листопада 2017 року, залишивши в силі рішення Госпсуду Львівської області від 6 липня 2017 року, яким були визнані грошові вимоги "Укрексімбанку" до ПрАТ "Галичина" на 889,4 млн грн в якості забезпечених заставою.

Згідно з судовими матеріалами, між "Укрексімбанком" та ПрАТ "Галичина" укладені кредитні договори, заставою за якими виступають будівлі комплексу заводу по переробці молока та виготовлення молочної продукції в Радехові Львівської області, комунікації, обладнання та транспортні засоби за тією ж адресою, права на торговельні марки "Мої корівки" та "Галичина", готова продукція на складі і в обороті.

За даними НКЦБФР, власником 100% акцій ЗАТ "Галичина" (як і власником 98,9% акцій ПАТ "Ковельмолоко") є кіпрська компанія "Бросмонт Холдінгз Лімітед".

Читайте також: Популярний медіа-ресурс Пащенка зазнав краху

У 2010 році "Західна молочна група" (підконтрольна волинській групі "Континіум" Степана Івахіва і вже покійного Ігоря Єремєєва) об'єдналася з ЗАТ "Галичина" (бенефіціарами якого були львів'яни Андрій Король, Сергій Гиба, Юрій Ложкін).

Об'єднана молочна структура зберегла назву "Галичина". Власне, Івахів входив до наглядової ради підприємства.

У 2014 році багаторічного гендиректора молочного заводу "Галичина" Володимира Петрина на час замінив Дмитро Лещенко, який до цього призначення працював радником гендиректора групи "Континіум".

У минулому році Госпсуд Львівської області також визнав вимоги "Банку інвестицій і заощаджень" (підконтрольний групі "Континіум") до ПрАТ "Галичина" на 72,8 млн грн. Серед кредиторів ЗАТ "Галичина" – в т.ч. ТОВ "Молочна компанія "Галичина", а також ряд компаній, пов'язаних з групою "Континіум  і їх мережею АЗС WOG.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter