Зимовий костюм для риболовлі та полювання є третім шаром захисту в екіпіровці і виконує функції вітро і волого-захисту. Завдяки мембранної тканини "дихає" не дозволяючи власнику надмірно спітніти, а потім промерзнути, зберігаючи при цьому високий рівень комфорту. Природно, за умови, що ви під низ одягли тонку, а при необхідності і товсту термобілизну і флісовий костюм. На сайті  norfin.com.ua ви можете знайти різні костюми для активного відпочинку. Також представлений широкий асортимент одягу для зимової риболовлі.

Яким повинен бути зимовий костюм для риболовлі та полювання

Одяг повинен відповідати ряду важливих вимог:

  • Надійно захищати від вітру.

  • Надійно захищати від вологих опадів.

  • Захищати від сильних морозів.

  • Мати малу вагу.

  • Володіти "дихаючими" здібностями.

  • Комплект зимового костюма для полювання і риболовлі складається зі спеціальних штанів (напівкомбінезона) і куртки. Варто віддавати перевагу моделям, де напівкомбінезон оснащений регульованими лямками.

    Куртка для зимової риболовлі або полювання

    Вибирається по зростанню людини, який буде її носити. Важливо, щоб у куртки був анатомічний дизайн (довше ззаду, ніж спереду), тоді спина і поперек завжди залишатимуться в теплі. Рукава повинні бути досить довгими і доходити до середини долоні. Саме така довжина рукава забезпечить гарний захист рук від холоду.

    Бічні кишені куртки використовуються для обігріву рук, тому повинні бути широкими і місткими. Вітається наявність фронтальних нагрудних кишень, призначених для зберігання документів і мобільного телефону. Також не погано, коли є кишені, розташовані в нижній частині куртки поверх основних великих. Їх можна використовувати для зберігання різноманітних дрібниць, які можуть стати в нагоді вам в процесі риболовлі або полювання.

    Напівкомбінезон для зимової риболовлі або полювання

    Повинен створювати заслін від вітру в області талії, мати утеплені гетри з бічними замками-блискавками, які дозволяють усунути з посади, не знімаючи взуття. Область колін повинна бути посилена додатковим матеріалом з теплими вставками.

    Важливо правильно вибрати розмір костюма. Не має значення які дії ви в ньому виконуєте, жодне ваше рух не повинен соромитися, а матеріал костюма не повинен натягатися, або відкривати ділянки тіла. Якщо таке відбувається, то розмір костюма обраний неправильно і його варто замінити.