Автор і ведуча програми журналістських розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька оприлюднила інформацію про те, що 27 грудня один із підозрюваних у вбивстві активіста Віталія Олешка (Сармата) Михайло Сигида 27 грудня може вийти на свободу.

Читайте також: "Усі замовники та організатори вбивства Гандзюк встановлені", – Луценко

Як передає Цензор. НЕТ, про це вона написала в Фейсбуці.

Седлецька зазначила: "В останні роки Україною прокотилась страшна хвиля злочинів проти місцевих активістів. У "списку Гандзюк" – більше 50 людей. Одного з них – Віталія "Сармата" Олешка, застрелили влітку у Бердянську.

І вже завтра може вийти на волю основний підозрюваний в організації вбивства Сармата – Михайло Сигида .

Запорізький апеляційний суд вранці розгляне апеляцію його адвокатів, які просять відпустити Сигиду у залі суду.

Друзі Олешка вважають, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, "який по факту контролює Бердянськ та місцеві силові структури". А затриманий Сигида – не лише головний підозрюваний в організації вбивства, а і ключова людина, яка могла би дати покази на справжнього замовника.

Тому тривожним сигналом є те, що під приводом участі в засіданні судді постановили повернути Сигида з Харкова у Запорізьке СІЗО. Немає гарантії, що впливові замовники вже не "попрацювали" з місцевими суддями, від рішення яких завтра залежатиме подальша успішність розслідування.

Читайте також: Екс-помічника нардепа, підозрюваного у причетності до справи Гандзюк, заарештували

Спайка криміналу та місцевих владних структур – велика трагедія сучасної України. 
У принципові моменти допомагає лише розголос з-поміж громадськості та увага ЗМІ.

Сайт суду не працює, тому з відкритих джерел громадськості складно було б дізнатись про завтрашнє засідання, щоб проконтролювати процес.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter