Олександр Шевченко у Луцьку, розповів про стартовий капітал на побудову курорту "Буковель" 

Читайте також: У Луцьку Олександр Шевченко запросив кандидатів у президенти пройти детектор брехні

Про це він розповів 5 серпня під час виступу на гутірковій сцені "Бандерштату", передає Інформаційне агенство Волинські Новини.

На запитання про те. яким чином він здобув стартовий капітал та за які кошти побудував курорт "Буковель", нардеп відповів, що у 1990 році взяв у друзів тисячу доларів та поїхав у Воркуту. Звідти він приїхав ледве живим та привіз "Форд" 1979 року випуску, який невдовзі його друзі розбили. Потім він робив спроби возити товари на продаж у Польщу, торгував машинами, апаратурою, золотом, заробляючи 200–300 доларів на день. У 1993–1994 роках його партнером був Анатолій Попадюк, який мав перше спільне підприємство з іноземними інвестиціями і у 1995 році Олександр Шевченко запропонував нову тему – купівлю молока та переробку його в різні молокопродукти.

Таким чином, фірма стала найбільшим експортером казеїну, заробивши 200 тисяч, а згодом мільйон доларів. Працювали 38 підприємств з обігом мільйон гривень на день за курсу 2 гривні за долар.

Читайте також: Завдяки Олександру Шевченку здійснилася мрія волинянки

Загалом у Буковель було інвестовано 500 мільйонів доларів тож бізнесмен, звісно, не міг втілити такий гігантський проект самотужки. У 1999 році він познайомився з Ігорем Палицею, який у 2000 році приїхав у Буковель та побачивши лише один побудований підйомник запропонував познайомити Олександра Шевченка з Ігорем Коломойським. На той час в курорт інвестували лише 2 мільйони доларів. Отже, продали 90%, лишивши 10% собі під гарантії великих інвестицій. У 2004 році Коломойський запросив його у Куршавель, і вже протягом 2005–2007 років побудували вже 12 підйомників, це була колосальна титанічна робота, коли пілоти гелікоптерів працювали по 12 годин на день, транспортуючи трубопроводи.

"Цей бізнес абсолютно прозорий, видно, що мені приховувати нічого, перший мільйон заробив я давно, а за мільйон Буковель не збудуєш", – відзначив Олександр Шевченко.

Отже, з його слів, Буковель, це не лише Шевченко, Палиця та Коломойський. Бездоганну роботу курорту забезпечують зараз п’ять тисяч працівників.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter