Операція "Акциз-2018": встановлено осіб, причетних до реалізації горілчаного сурогату під виглядом відомих брендів в місті Луцьк

Читайте також: В одному з луцьких магазинів вночі продавали алкоголь

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання та збуту підакцизних товарів співробітниками оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області викрито осіб, причетних до діяльності підпільного цеху з виготовлення горілчаного сурогату у місті Луцьк, про це інформує офіційний портал Територіальні органи ДФС у Волинській області.

Читайте також: Як волинських чиновників впіймали на роботі під час пиятики (Відео)

Як встановили правоохоронці, до незаконного виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв  в обласному центрів Волині нібито відомих брендів були причетні громадяни, котрі підтримували цей незаконний бізнес шляхом зберігання, виготовлення та розповсюдження підпільного сурогату в своїх приватних помешканнях. 

Читайте також: В Україні зростатимуть ціни на продукти харчування

В ході трьох обшуків, що проводилися на підставі ухвали Луцького міськрайонного суду, у приватних житлових та гаражному приміщеннях в місті Луцьк  та в одному з магазинів Луцького району, вилучено 200 літрів спирту та 200 пляшок горілчаного фальсифікату. Окрім того, вилучено транспортний засіб, яким зловмисники переміщували складники для виготовлення сурогату та поширювали підроблену горілку. Загалом вилучено товаро-матеріальних цінностей на 400 тисяч гривень.

Читайте також: Які страви подавати з міцними елітними напоями

Нагадаємо, що у травні 2018 року співробітники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області під процесуальним керівництвом прокуратури області  припинили діяльність підпільного цеху в місті Луцьк.  Тоді правоохоронці зупинили незаконне виробництво сурогатного алкоголю під виглядом  популярних горілчаних брендів, що пропонувався з марками акцизного податку з очевидними ознаками підробки. На час заходів оперативників та слідчих ГУ ДФС у Волинській області, з незаконного обігу було вилучено 250 пляшок готової продукції та ще близько 300 літрів спирту в одному з гаражних приміщень. Власне масштаби цього підпільного виробництва свідчили про ймовірне залучення до незаконної діяльності певної групи осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter