Доньки-двійнята президента України, які цьогоріч закінчили навчання у школі, здобуватимуть вищу освіту у Великій Британії.

Читайте також: "Україна розриває великий договір про дружбу з РФ", – Порошенко

Про це розповіла дружина президента Марина Порошенко, передає ТСН.

Як відомо, Олександра та Євгенія Порошенко, паралельно з київським Кловським ліцеєм закінчили престижний колледж "Конкорд" (Concord College) у Великій Британії. 

"Дочки вступили в University of the Arts in London і University College London на спеціальності "Анімація" та "Економіка". У цьому рішенні ми підтримали їх, щоб дати можливість дівчаткам самостійно отримати професію на загальних умовах – без привілеїв, що вони діти президента України", – повідомила Порошенко російському "Інтерфаксу".

Як вдалось з'ясувати ТСН, економічний фах на факультеті "Школа Слов’янських та Східноєвропейських досліджень" обрала Олександра, в той час як Євгенія вивчатиме анімацію у Лондонському університеті мистецтв.

Зазначимо, що на сайті коледжу "Конкорд" окремою сторінкою міститься інформація про студентів, які вступили до Університетського коледжу Лондона (UCL) – і в цьому переліку значиться Олександра Порошенко, однак без вказівки факультету.

Читайте також: Охорона Порошенка закрила рот журналісту, який ставив "незручні" питання (відео)

Університетський коледж Лондона входить до складу Лондонського університету і розташований у самому серці британської столиці – студентське містечко розкинулось у районі Блумсбері. Цей навчальний заклад має майже 200-річну історію та є третім у Великій Британії за кількістю студентів, а також першим за кількістю аспірантів. Та й серед різноманітних рейтингів навчальних закладів Європи, зазвичай, входить до топ-5. На базі університету створено чимало дослідницьких лабораторій у найрізноманітніших галузях – від медицини до космосу. Серед найвідоміших випускників вишу – Махатма Ганді та Александр Белл, окрім цього серед випускників університету принаймні 30 нобелівських лауреатів. 

Лондонський університет мистецтв є одним з найкращих вишів планети у цьому напрямі. У цьому закладі вивчають мистецтво, дизайн, акторську майстерність, журналістику тощо. Серед відомих випускників вишу – актори Алан Рікман, Емілія Кларк, та чимало оскароносних знаменитостей, дизайнери Стелла Маккартні, Джон Гальяно, Александр Макквін. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter