У Шацьку ДНЗ, який відвідують 186 вихованців, та бібліотека, якауже 73 роки поспіль слугує головним осередком літературного життя краю, тепер має нову оргтехніку.

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" – лідер у національному рейтингу благодійників

Днями депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський та голова Шацької районної ради Сергій Карпуквідвідали дошкільний навчальний заклад №1 та бібліотеку селища, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Перша зупинка – Шацький дошкільний навчальний заклад №1. Мета зустрічі більш ніж приємна – привітати освітян із професійним святом та вручити подарунки від Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Для вихованців садка, а їх тут 186, у закладі створили усі необхідні умови. Тут і спортивний зал, і музична кімната, і великий спортивний комплекс. Дошкільняткам, тішаться батьки, тут завжди є чим зайнятися. Нарікали лише, що музичне обладнання недовговічне, тож із подарунком тож із подарунком визначилися швидко. В дарунок діти отримали акустичну систему. 

 



"Переконаний, що саме у дошкільних навчальних закладах дітки засвоюють ті поняття, якими керуватимуться упродовж усього життя. Саме тут вони пізнають різницю між прекрасним та потворним, добром та злом, а тому дуже хочеться, щоб цього прекрасного та світлого у їхньому житті було якомога більше. Команда укропівців області та Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" сповідують істину про те, що для дітей навіть у найскрутніші часи потрібно створити найкращі умови. Тож єднаймося у спільній справи заради майбутнього", – зазначив Сергій Карпук.

Читайте також: Патрульні та благодійники організували свято для діток з інтернату у Сенкевичівці (фото)

Того ж дня Михайло Імберовський та Сергій Карпук відвідали Шацьку центральну районну бібліотеку, яка уже 73 роки поспіль слугує головним осередком літературного життя краю. Працівники розповіли, що попри усі скептичні прогнози читачів у бібліотеці не меншає. Крім цього, у приміщенні книгозбірні проходять тематичні вечори та діє клуб за інтересами "З любов’ю до рідної мови". Найбільшою проблемою, як зізнаються працівники бібліотеки, залишається застаріла матеріально-технічна база закладу.

Врахувавши потреби бібліотекарів Михайло Імберовський, за підтримки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом", подарував книгозбірні новий принтер, а ще поповнив бібліотечні фонди новими книгами.

"Я абсолютно переконаний, що попри будь-які досягнення прогресу, розвиток новітніх технологій книга завжди буде основним джерелом знань, вона ж найефективніший спосіб відпочинку. Зростаючи у сім’ї освітян, мене з дитинства вчили шанувати книгу, черпати у ній відповіді навіть на найскладніші запитання. У книзі знаходжу розраду і нині. Сподіваюся, що книги, які ми вам подарували знайдуть своїх поціновувачів, а ваша книгозбірня ще багато років служитиме головним осередком культурного життя району", – зазначив Михайло Імберовський. 

 

Крім цього, Сергій Карпук нагородив грамотою Шацької районної ради за сумлінну і добросовісну працю та вагомий внесок у пропаганду української книги бібліотекаря бібліотеки-філії села Грабове Оксану Соколову.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter