Серед чотирьох потерпілих унаслідок нападу на ромський табір у Львові є 10-річна дитина. Організатора нападу встановлено і затримано.
Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє ukrinform.ua.

Читайте також: Озброєні люди в масках напали на табір ромів: є жертви

"Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще четверо людей, серед яких навіть одна дитина, дістали поранення", – сказав Князєв.

За його словами, напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності стався 23 червня близько опівночі у Львові. Під час нападу 24-річному жителю Закарпатської області завдано смертельних ножових поранень. Ще четверо осіб – 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка – дістали тілесні ушкодження.

Читайте також: Роми обкрадають помешкання волинян

Князєв поінформував, що працівники львівської поліції оперативно затримали сімох підозрюваних у причетності до нападу молодиків віком 16-17 років, усі - жителі Львова, а також 20-річного організатора нападу. На місці правоохоронці вилучили речові докази, зокрема знаряддя злочину – ніж, інші предмети, що їх зловмисники використовували для завдання ушкоджень жителям табору.

Крім того, поліцейські встановлюють і доправляють до відділень поліції інших осіб, які можуть бути причетними до цього нападу.

Читайте також: У Зімбабве намагалися підірвати президента
Відкрито кримінальне провадження. Вирішується питання про затримання учасників нападу. Їхні дії кваліфіковано слідчими за п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічного, поінформував голова Нацполіції.

Він також констатував, що останнім часом напади на представників ромської національності "з боку радикально налаштованих громадян" почастішали.

Як повідомлялося, у ніч проти неділі група людей у масках напала на табір ромів під Львовом, унаслідок чого одна людина загинула і четверо зазнали поранень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter