У Луцьку нетвереза компанія взялась захищати водія, якого зупинили за порушення правил, і влізла у шарпанину з патрульними поліцейськими.

Читайте також: Луцькі патрульні відмовилися від хабаря та затримали порушника

Інцидент трапився ввечері у п’ятницю, 15 червня, пише "Волинь24".

Як розповів водій вантажівки Ігор, його зупинили на вулиці Рівненській. З його слів, патрульні сказали, що той проїхав під знак "Рух вантажних автомобілів заборонено".

"Фото, відеофіксації не було, бо зупинили мене вже в районі кладовища. Заборона є тільки на в’їзді в Луцьк, а на Рівненську можна виїхати з будь-якого перехрестя, не порушуючи ніяких знаків. Інспектори рухались мені назустріч, не за мною, тому й не бачили, звідки я приїхав", – розповідає водій Ігор.

Тоді чоловіка попросили вийти з машини, щоб скласти постанову. Він розповів, що погодився не одразу. 

"Кажуть: виходь з машини, будемо складати протокол. А я: не хочу виходити, чому я маю це робити? Кажуть: ще два попередження і буде застосована сила. Щоб машину не ламали, я вийшов", – пригадує водій.

Побачивши це, до машини підійшла компанія і почала знімати усе на відео.

"Поліцейські почали їх штовхати, грубо себе поводити і хамити. Людям за те, що вони знімали на телефон, покрутили руки і привезли в міськвідділ", – запевняє водій.

Читайте також: У Луцьку під час аварії вщент розтрощило авто: постраждала дитина

Натомість в поліції своя версія подій.

"Зупинили водія фури на вулиці Рівненській за порушення знаку. Спілкувались з водієм, виносили постанову. Підійшло чотири особи, почали знімати на відеокамеру, шарпати за руки. Зробили їм попередження. Усі були в стані алкогольного сп’яніння. Один з громадян почав шарпати за руки, на зауваження не реагував. Тоді ми почали його затримувати. А дружина його почала шарпати за форму, спецзасоби, виривати камери, скидати кашкети", – розповідає тимчасово виконувач обов’язків командира роти №3 Патрульної поліції Волинської області Сергій Молочко.

Потому на місце події викликали ще два екіпажі патрульних. Чотирьох людей затримали і доставили у міськвідділ поліції. Їх можуть притягнути до відповідальності за статтею 185 КУпАП (непокора працівникові поліції), 173 (хуліганство) та 178 (перебування в стані алкогольного сп’яніння в громадському місці). Водієві ж загрожують 255 гривень штрафу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter