Мешканці села Красноволя Маневицького району не пустили до храму єпископа Луцького і Волинського УПЦ (МП) Нафанаїла.

Читайте також: Ще одна волинська парафія переходить від МП до ПЦУ

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив голова Маневицької РДА Андрій Линдюк.

"Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священиками, я так розумію, щоб показати, що єодного переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалася.

Шаную усі конфесії, які є на території району. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати!" – йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині ще одна парафія МП перейшла до ПЦУ

Як інформує "Конкурент", речник Волинськоє єпархії Української православної церкви (так званого Московського патріархату) Олег Точинський підтвердив, що вказана подія мала місце.

"Там були не парафіяни громади УПЦ, а прихильники ПЦУ. Наших віруючих, своїх односельців, вони до храму також не пустили", – зазначив Олег Точинський в коментарі.

За його словами, в селі залишається близько 50 прихильників УПЦ, які стабільно відвідують храм.

"Ми вже подали заяву у поліцію, яка прибула на місце подій. Тепер, думаю, будемо проводити юридичний аналіз події, що сталась", – зазначив речник.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter