Окружний адміністративний суд Києва просять зобов’язати Мін’юст звернутися з позовом про заборону діяльності партії "Слуга народу".

Читайте також: "Жирують і понтуються": за які гроші "слуги" поїхали у Давос (фото)

Про це повідомили у пресслужбі суду, пише ТСН.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов до Міністерства юстиції України. Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Мін’юсту щодо нездійснення контролю за діяльністю партії "Слуга народу" в частині дотримання нею вимог Закону України "Про політичні партії в Україні" та свого статуту", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зокрема, позивач просить зобов’язати Мін’юст звернутись до адміністративного суду з позовом про заборону діяльності політичної партії "Слуга народу".

Наразі вирішується питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Читайте також: "Довбаний позор": нардеп від "Слуги народу" познущався з похорону українського воїна

Зазначимо, раніше до ОАСК звернулися з проханням визнати протиправним рішення про призначення Олександра Бабікова та Олександра Соколова на посади першого заступника та заступника директора Державного бюро розслідувань. 

20 січня на сайті ДБР з’явилася інформація про призначення колишнього адвоката втікача Віктора Януковича Олександра Бабікова на посаду заступника директора Бюро. Раніше в громадській організації "Сім'я Героїв Небесної Сотні" заявили, що таке призначення є неприпустимим.

Після цього Венедіктова назвала інформацію про конфлікт інтересів Бабікова і розслідування справи Майдану "маніпуляцією". 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook