Голова Верховної Ради України Андрій Парубій висловив упевненість у позитивному голосуванні щодо внесення змін про скасування депутатської недоторканності, - повідомляє Соцпортал.

Читайте також: РФ готувалася до збройного нападу в Україні ще з 2012 року - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відповідаючи на запитання журналістів щодо скасування депутатської недоторканності, зазначив, що голосування у першому читанні за законопроект № 6773 про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності відбудеться вже на поточній сесії.

- Перше голосування відбудеться на цій сесії. Я вірю, що рішення Конституційного Суду з цього питання буде незабаром. Тому ми матимемо можливість і шанс на цій сесії провести перше голосування. Для нього буде достатньо 226 голосів, - повідомив Голова Парламенту після виступу на XI Київському безпековому форумі.

А.Парубій уточнив, що відповідно до процедури внесення змін до Конституції України остаточне ухвалення законопроекту можливе на наступній сесії конституційною більшістю голосів, тобто 300 голосами. Він висловив упевненість у тому, що можна буде знайти 300 голосів, незважаючи на скептичне ставлення до цього моменту.

- Наближення виборів буде позитивним чинником для затвердження цих змін до Конституції. Для народних депутатів буде вкрай важливо дати відповідь на той суспільний запит, який сьогодні є, - наголосив Голова Парламенту.

У цьому контексті Голова Верховної Ради висловив сподівання, що вдасться провести успішне голосування за проект закону з конституційними змінами як на поточній, так і на наступній сесіях.

Довідково: 11 квітня Конституційний Суд України розпочав розгляд звернення українського парламенту про надання висновку щодо відповідності законопроекту 6773 про внесення змін до Конституції України у частині скасування депутатської недоторканності статтям 157 і 158 Основного закону. Згідно з українським законодавством, висновок КС є обов’язковим етапом у процедурі затвердження конституційних змін. Після цього висновку Верховна Рада може попередньо (у першому читанні) ухвалити відповідний законопроект. Поточна сесія Верховної Ради завершується 20 липня (робота в комітетах).

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій прогнозує, що законопроект про Антикорупційний суд буде розглянуто у травні поточного року

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій у коментарі журналістам під час ХІ-го Київського безпекового форуму зазначив, що законопроект про Антикорупційний суд буде розглянуто в перший пленарний тиждень травня. За словами Голови Парламенту, цей законопроект на сьогодні ще перебуває на розгляді у профільному комітеті. "Після ухвалення у першому читанні до нього внесено 1950 поправок. Я знаю, що комітет дуже інтенсивно працює над тим, щоб опрацювати всі поправки", - уточнив А.Парубій.

Водночас, Голова Верховної Ради України повідомив, що минулого тижня він звернувся з листом до Венеціанської комісії з тим, аби до України було направлено представника для допомоги в підготовці законопроекту до другого читання.

За його словами, теоретично, якщо наступної пленарної середи комітет завершить розгляд, це питання може постати на порядку денному у наступний четвер. «Але швидше за все, це буде перший пленарний тиждень травня, бо згідно з Регламентом, згідно із законом і після рішення комітету народні депутати мають право до двох тижнів розглядати таблицю з поправками», - сказав А.Парубій і спрогнозував розгляд питання про антикорупційний суд у перший пленарний тиждень травня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter