У Харкові затримали поліцейських, які систематично вимагали хабарі з водіїв.

Читайте також: Штрафи нові, розцінки ті ж самі: мережу обурили побори харківської поліції (Відео)

Патрульні поліцейські налагодили схему системного вимагання та отримання від водіїв неправомірної вигоди, повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Зазначають, що патрульні отримували хабарі від водіїв за непритягнення до відповідальності за нібито порушення правил дорожнього руху. Також встановлено факти службового підроблення – поліцейські незаконно видавали громадянам, які не мали водійського посвідчення, підроблений тимчасовий дозвіл на право управління транспортним засобом.

До складу групи входили троє патрульних поліцейських. Лейтенанти залучили до пособництва таксиста, який і знаходив водіїв-"порушників".

Двох патрульних викрили "на гарячому" вночі 15 січня під час передачі їм понад 20 тис. грн. Крім того, задокументована низка фактів отримання грошей членами групи.

Читайте також: Адвокат вимагав у свідка 15 тисяч доларів у Вінниці

Вони затримані у порядку ст. 208 КПК України. Ще одному патрульному повідомлено про підозру.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 368, ч. 1. ст. 366 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, службове підроблення). Наразі вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності водія таксі.

Слідчо-оперативні дії тривають. Встановлюються всі обставини справи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter