У Куп’янському районі на Харківщині 67-річний пенсіонер закрив 9-річну дівчинку в приміщенні котельні.

Читайте також: 70-річний тернопільчанин напоїв 10-річну дівчинку та намагався зґвалтувати

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП Харківської області.

До поліції 7 червня звернулася 30-річна жінка, вона повідомила, що два дні тому ввечері зникла її донька. За її словами, дівчинка може бути у 67-річного чоловіка, який іноді підгодовував дитину та купував їй продукти.

Як з’ясували правоохоронці, можливий викрадач дитини, про якого розповіла мати дівчинки, раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за розбещення малолітніх. За місцем роботи чоловіка поліцейські виявили зачинену у приміщенні котельні дитину.

"Умови, в яких її тримав 67-річний пенсіонер, нажахали навіть досвідчених правоохоронців", – зазначили в поліції.

Читайте також: В Україні лікарів навчатимуть розпізнавати ознаки насильства у дітей

Повідомляється, що на підприємстві, де чоловік працює охоронцем, про його кримінальне минуле знали, але не думали, що він знову візьметься за старе. Свою роботу чоловік виконував старанно, вважався досвідченим та сумлінним працівником із 30-річним стажем.

Дівчинку передали матері, з нею працюють лікарі та психологи. Слідчі вже поспілкувалися із дитиною, її свідчення стали підставою для відкриття кримінального провадження за ч.2 ст.156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Чоловіку також інкримінують вчинення злочину за ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Затриманому загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter