Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман уже працює на вибори.

Проте, йому, на відміну від опонентів, пощастило: він рекламує себе і свою роботу за гроші платників податків, пише "Експрес".

Читайте також: Гройсман візьме участь у парламентських виборах

Так, днями господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України оголосив тендер на "Рекламні та маркетингові послуги (Послуги з розміщення інформаційної продукції в друкованих ЗМІ та Інтернет виданнях). Очікувана вартість цієї закупівлі – 2 мільйони гривень із державного бюджету України.

Згідно з договором, послуги з розміщення інформаційної продукції в друкованих ЗМІ та Інтернет виданнях включають: підготовку медіа-плану та узгодження його із Замовником; безпосереднє здійснення розміщення інформаційного продукту відповідно до медіа-плану в друкованих та інтернет ЗМІ у строк до 24 грудня 2018 року; контроль якості розміщень інформаційного продукту; передачу Замовнику звітів про розміщення; моніторинг виходів інформаційного продукту відповідно до медіа-плану.

Читайте також: Наскільки збагатіли міністри України за рік

Будь-які ЗМІ пана Гройсмана не цікавлять. У вимогах до учасників конкурсу чітко прописано: "У друкованих ЗМІ мінімальний тираж одного номера має бути не менше 10 тисяч екземплярів. А в інтернет виданнях мінімальна середня денна аудиторія – 5 тисяч користувачів". Географія видань – уся Україна. 

У документації чітко прописано, що це власне "реклама". Один рекламний блок має містити від 3 до 5 тисяч знаків.  

У 42 друкованих ЗМІ має вийти 162 рекламні матеріали загальною вартістю 1 мільйон 73 тисячі. Провівши нескладні математичні дії, бачимо, що одна згадка у друкованих ЗМІ (на правах реклами) про Кабінет Міністрів України обійдеться платникам податків у середньому більше ніж у шість тисяч гривень. Решту грошей витратять на рекламу в інтернеті.  

Окрім того, господарсько-фінансовий департамент Секретаріату Кабінету Міністрів України оголосив тендер на друк плакатів (очікувана вартість 100 тисяч гривень) та поліграфічної продукції (971 тисячу гривень).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter