Дві області в Україні можуть бути перейменовані найближчим часом. Мова про Дніпропетровську та Кіровоградську області, інформує Народна правда.

Читайте також: Ще один райцентр Волині стане центром нової ОТГ

"Перейменовано близько тисячі, залишилося ще 9 населених пунктів, які ми виявили. На черзі перейменування двох областей. Для цього необхідно внести зміни в Конституцію. Наскільки нам відомо, вже зібрано необхідну кількість депутатських підписів для того, щоб запустити цей процес", – сказав Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Також в Україні можуть скасувати певні вихідні, якщо святкові дні припадають на суботу або неділю.

Читайте також: Скільки українці відпочиватимуть у травні

За словами В’ятровича, Україні необхідно перенести дату святкування річниці завершення Другої світової війни, щоб відзначати його з усією Європою. У зв’язку з цим, вихідний день потрібно перенести з 9 травня на 8-е.

Відзначимо, що наразі в в Україні в рамках декомунізації перейменовано близько тисячі топонімів. Ще залишилося 9 населених пунктів з досить "очевидними" назвами, які також підлягають перейменуванню.

Додамо, що Дніпропетровську область пропонують перейменувати у Січеславську, а Кіровоградську – у Кропивницьку, Центральноукраїнську або ж Інгульську.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter