У Луцьку по вулиці Шевченка міст планують розширити, а саме зробити 3 смуги руху. На час робіт, які триватимуть щонайменше рік, рух мостом перекриють.

Читайте також: За луцький авторинок візьмуться муніципали та патрульна поліція

Про це йшлося сьогодні, 5 лютого, під час круглого столу з обговорення Комплексної системи організації дорожнього руху в Луцьку, пише Перший.

"Міська рада готується оголосити тендер на виготовлення проєкту реконструкції мосту на Шевченка. Лише проєктування може коштувати 600-700 тисяч гривень. А загалом реконструкція, за попередніми підрахунками, обійдеться у 30 мільйонів гривень. Основу мосту планують розширити, бо він вже не здатний швидко пропускати той потік транспорту, який є у цьому районі. Приступити до робіт зможуть орієнтовно на початку наступного року", − каже Ігор Поліщук.

"Ті спеціалісти з містобудування, з якими ми консультуємось, запевняють, що за рік можна повністю реалізувати цей проєкт. Але, на превеликий жаль, в Україні дуже мало спеціалістів в галузі містобудування. Переважно це іноземні компанії, які не хочуть опускати вартість робіт, як це роблять українські компанії", − зауважив міський голова.

"Треба розуміти, що протягом ремонту міст не буде працювати і це спричинить колосальні незручності для лучан, але іншого способу його реконструювати немає. Думаю, за рік встигнемо, якщо тендер виграє нормальний підрядник", − додав він.

Читайте також: У Луцьку тимчасово перекриють рух на одній з вулиць

В результаті на мості буде 3 смуги реверсного руху. До обіду 2 смуги пропускатимуть транспорт з Шевченка і Чернишевського в центр міста, а після обіду навпаки – з центру міста в напрямку Шевченка. Тротуар буде з одного боку мосту.

"Бо, якщо робити 4 смуги і тротуари з обох боків, це в рази збільшує вартість реконструкції і продовжує строк реалізації. Вважаю, це найбільш оптимальний варіант", − каже міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook