До травмпункту Луцької міської лікарні станом на 17:00 7 лютого звернулися 34 громадянина з переломами різного ступеня важкості. Більшість з них з переломами рук. Про це розповіла лаборантка рентген кабінету Луцької міської лікарні Людмила Здрок, – пие Суспільне.

Читайте також: На Волині у лікарні провели унікальну операцію (фото)

Галина Григорівна з Луцька сьогодні звернулася за медичною допомогою до міського травмпункту. Каже: зранку через ожеледицю впала і травмувала ногу.

"Нема перелому, слава Богу. Забій дуже великий. Дуже слизько з Варшавки до автостанції йти дуже слизько".

Від ранку в лікарні лучанин Іван, який не назвав свого прізвища. Чоловік каже: травмувався вчора ввечері. Сьогодні медики діагностували перелом і наклали гіпс.

"Підслизнувся, упав, думав пройде до ранку. Але ні. Джгутом медичним перетягнув, ніби нормально було, але зранку не пройшло".

Читайте також: Як відрізнити грип від смертельного коронавірусу

Більшість людей, які сьогодні звернулися до травмпункту травмували руки, каже черговий лікар ортопед-травматолог Богдан Гайовий.

"Сьогодні в нас трішки більше людей, тому що в нас зима завжди приходить неочікувано для людей. На верхній кінцівці це перелом в типовому місці – перелом променевої кістки оскільки при падінні спрацьовує рефлекс самозахисту, людина виставляє руку і просто падає. А нижня кінцівка – це гомілково-стопний суглоб, рідше колінний суглоб. Кожен випадок, це важкий випадок для людей, для нас це звичайні будні. Переважна більшість гіпс. Одна пацієнтка чи двоє, що пішли додому без гіпса".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook