У вівторок, 13 жовтня, у Волинському обласному перинатальному центрі було справжнє свято, адже додому – в село Привітне Локачинського району – проводжали трійню, яка народилася ще 18 липня. Два братики й сестричка, які з’явилися на світ на 26-му тижні вагітності, нині здоровенькі, гарно набирають вагу й уже готові зростати вдома. Хоча цьому щасливому дню передувало майже три місяці боротьби за дитячі життя.

Читайте також: Діти – це наше майбутнє: Волинський перинатальний центр відсвяткував першу річницю

"Пацієнтка поступила до нас ургентно за направленням лікаря районної лікарні в терміні вагітності 26 тижнів з відходженням навколоплідних вод. Мені зателефонували, ми їхали з увімкненими сиренами, аби не спізнитися, – розповіла генеральна директорка Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська. – Почалася пологова діяльність, тому пролонгувати цю вагітність уже було неможливо. Треба було швидко діставати цих дітей, бо народження трійні через природні пологові шляхи, ще й в такому терміні, є недоцільнім і точно не додасть дітям здоров’я", пише ІА Волинські новини.

За вісім хвилин Ірина Іванівна допомогла цим діткам з’явитися на світ. Вони були в дуже важкому стані. Відтак почався процес виходжування, який тривав майже три місяці.

Дітки довго перебували у важкому стані, їм проводили хірургічні маніпуляції, дихали за них, одне слово, надавали увесь комплекс допомоги.

"Але сьогодні ми бачимо, що це все було недарма, що ми все зробили правильно, бо діти йдуть додому в гарному фізичному стані, – зі слізьми радості на очах додала Ірина Горавська. – Звісно, вони потребують ще реабілітації протягом перших трьох років життя та спостереження. Але вже зараз ми можемо сказати, що при правильному підході діти будуть здоровими. Вони всі – на грудному вигодовуванні, і це велика перемога мами, яка протягом цього часу зберегла лактацію, яка набралася мужності і всі три місяці була біля тих діток. Заради цього варто жити, варто працювати. Бо це – правдиве щастя".

Читайте також: Перинатальний центр об'єднають з Волинським обласним дитячим територіальним медичним об'єднанням

"Я дуже вдячна вам за неймовірну силу волі, віру в те, що все буде гаразд, та тісну співпрацю з нами, – звернулася до щасливих батьків завідувачка відділення інтенсивної терапії Тетяна Матева. – Щиро за вас радію".

"Нарешті ви йдете додому. Хай дітки ростуть здоровенькими. Ну а за кілька років приходьте до нас іще", – додала завідувачка відділення постнатального догляду та пролонгованої реабілітації новонароджених Тетяна Кощій.

Від перинатального центру Ірина Горавська подарувала батькам корисну літературу, яка точно стане їм у пригоді.

"Я дуже вдячна всьому колективу перинатального центру за увагу, за професіоналізм, за тепле ставлення, за те, що врятували наших діток і виходили їх, – не стримуючи сліз радості, сказала молода мама Тетяна Комар. – Це дуже згуртований колектив, висококваліфіковані працівники. Усім буду рекомендувати народжувати тільки в перинатальному центрі".

Читайте також: Зеленський відвідав Волинський обласний перинатальний центр (фото)

Батьки розповіли, що діток назвали СтаніславВладислав і Вероніка. Тато Сергій, пригортаючи до грудей донечку (бо хлопчиків вручили бабусям), зізнався, що зараз його переповнюють емоції, адже нарешті на повну може відчути своє потрійне щастя.

"Коли на УЗД нам сказали, що в нас трійня, це був справжній шок, – пригадує Тетяна. – Я навіть спочатку не повірила й пішла на повторне УЗД. У нашій родині часто народжувалися двійні, тож до такого ми якось були готові, а от щоб аж трійня…"

При народженні один хлопчик мав вагу 740 г, другий – 830 г, а дівчинка – 820 г. Додому дітки їдуть, солідно поправившись: дівчинка – 2500 г, а хлопчики – один 2450 г, інший 2540 г.

Про те, що довелося пережити, молоді батьки навіть не хочуть згадувати. Кажуть: спасибі Богові й лікарям, що цю сторінку перегорнуто. Тепер усе буде по-іншому й неодмінно – тільки краще. Допомагати з доглядом за малюками, запевняють, є кому: живе молода сім’я з батьками, другі батьки – по сусідству, є у діток і прабабусі, і велика родина.

"Так-так, ми обіцяємо, що будемо всіляко доглядати таких наших вистражданих маляток", – запевнили бабусі, які приїхали до перинатального центру по своїх онучат.

До слова, 14 травня 2020 року у Волинському обласному перинатальному центрі народилася перша трійня.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook