У Києві медики госпіталізували пенсіонера Міноборони з підозрою на коронавірусне захворювання нового типу COVID-19. Про це інформує медична служба Збройних Сил України.

Читайте також: Фонд "Тільки разом" виділив 20 мільйонів для боротьби з коронавірусом на Волині

17 березня у другій половині дня до Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" звернувся пенсіонер Міністерства оборони України зі скаргами на стан здоров’я. Під час обстеження зі слів пацієнта було виявлено, що він контактував зі своїм другом у якого начебто було ГРЗ. Також він повідомив, що до його друга нещодавно приїздили діти, які мешкають закордоном України.

Враховуючи зазначене та виявлені симптоми військовому пенсіонеру було проведено два експрес-тести щодо перевірки на можливе захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19, один з яких дав позитивний результат. Військові лікарі негайно повідомили епідеміологів 10 регіонального санітарно-епідеміологічного управління, які в свою чергу передали цю інформацію в Київський міський лабораторний центр для встановлення кола можливих контактних осіб.

Читайте також: "Деякі особи наживаються на здоров'ї людей під час епідемії коронавірусу", – волинський нардеп

На даний час хворого ізольовано у спеціальному боксі клініки інфекційних захворювань Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ". Для підтвердження попереднього діагнозу у нього взято біологічні проби на захворювання на гостру респіраторну хворобу спричинену коронавірусом COVID-19, які відправлено до Київського міського лабораторного центру. Результати досліджень надійдуть до військового госпіталю протягом трьох робочих днів.

Стан здоров’я пацієнта задовільний. Він перебуває під постійним медичним наглядом з дотриманням суворого протиепідемічного режиму. Йому надається симптоматичне лікування. Задіяний медичний персонал необхідними засобами індивідуального захисту забезпечений.

Читайте також: Для придбання засобів індивідуального захисту правоохоронців у Луцьку виділили 100 тисяч

Нагадаємо, що вчора, 17 березня, у народного депутата України Сергія Шахова підтвердили інфікування новим коронавірусом COVID-19. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook