3 квітня, по обіді в місті Ковель на вулиці 40-річчя Перемоги на п’ятому поверсі девятиповерхового будинку пролунав вибух. Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та з’ясовує усі обставини події, повідомили у секторі комунікації ГУНП у Волинській області.

На місце інциденту виїхали керівники ГУНП в області та Ковельського відділу поліції, криміналістична лабораторія ГУНП, спеціалісти вибухотехнічного відділу, слідчо-оператвина група. За попередньою інформацією вибухнув предмет, схожий на гранату.

Читайте також: У Луцьку в РЦ "Промінь" затримали чоловіка з гранатою та пістолетом

Внаслідок цього травми отримав 43-річний ковельчанин. Його госпіталізували у відділення хірургії районної лікарні. Більше ніхто із мешканців будинку не постраждав.

За цим фактом відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Мова йде про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Поліція з’ясовує усі обставини події.

Як повідомляє "ВолиньПост" під час розпиття спиртного, один із учасників застілля кинув колезі по пляшці під ноги гранату.

За даними поліції Волині, подія сталася приблизно о 16:40 в одному з будинків на вулиці Сорокаріччя Перемоги у Ковелі.

У результаті потерпілого доставили в Ковельську ЦРЛ з важкими травмами. Зокрема, у чоловіка – множинні осколкові рани тулуба, нижніх кінцівок, грудної клітки, відкритий перелом правої гомілки зі зміщенням.

Читайте також: На Волині у чоловіка знайшли три бойові гранати

Відомо, що гранату він знайшов на березі річки "Турія" в місті Ковелі приблизно 27 березня цього року.

Наразі ж слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України. Йдеться, зокрема, про незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Усі обставини цього випадку продовжують з’ясовувати.

У мережі ж очевидці також поширили відео, пов'язане з цим інцидентом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter