Правоохоронці викрили злочинне угрупування, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті підроблених дипломів.

Читайте також: Слідчим, які перевіряють диплом Гройсмана, відкрили його студентську справу

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"За попередніми даними, приблизний розмір незаконного прибутку, отриманого злочинною групою за 2015-2017 роки, складає понад 2 млн гривень. В ході досудового розслідування встановлено, що організували зазначену протиправну діяльність мешканці міста Києва, а сама діяльність відбувалась на території Дніпровського району міста Києва", – йдеться у повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, отримання замовлень на виготовлення документів (дипломів бакалавра, магістра, доктора наук, атестати; свідоцтва, державні акти на право приватної власності на землю, свідоцтва про одруження та інші офіційні документи) відбувалося через окремі веб-ресурси, адміністрування яких здійснювалося учасниками злочинної групи.

Читайте також: У Києві на чоловіка відкрили справу за "гріхи" сусіда (відео)

За результатами проведених обшуків за місцем проживання осіб, які входять до злочинного угрупування, а також місць, з яких здійснювалось адміністрування інтернет-ресурсів, виявлено та вилучено обладнання для виготовлення підроблених офіційних документів, велику кількість бланків (заготовок), а також вже підроблені та готові для збуту офіційні документи.

Також виявлено близько 100 підроблених печаток державних органів України, колишнього Радянського Союзу, Російської Федерації, а також приватних та державних суб’єктів підприємницької діяльності.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter